НОВИНИ

Саша Илич: Няма как да очакваш победа, когато направиш две подобни грешки

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:34, 04.04.2023
Чете се за: 03:05 мин.
Спорт
Саша Илич
Снимка: start-photo.bg
Слушай новината

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич очаквано бе разочарован след загубата на неговия тим от Черно море в турнира за Купата на България, която изхвърли "червените" от надпреварата във фазата на четвъртфиналите.

Лидерът в класирането на Първа лига отстъпи с 1:2 на своя стадион "Българска армия", а според Илич и двата гола за съперника са дошли след груби грешки на неговия тим.

"Когато направим две големи грешки, както направихме днес, няма как да победим отбор като Черно море. Това е турнирен мач и всяка грешка може да е фатална. През първото полувреме играхме срещу вятъра и ни беше много трудно. Второто полувреме вдигнахме оборотите, но успяхме да направим само стихиен натиск и не стигнахме до нещо повече. Когато се поставиш в ситуация да направиш две такива сериозни индивидуални грешки, няма как да очакваш победа. Това трябва да бъде за нас обеца на ухото и да не повтаряме тези грешки в първенството", започна Илич.

Сръбският специалист призна още, че е трябвало да се справя и с доста кадрови проблеми преди сблъсъка с Черно море, но все пак заяви, че ЦСКА продължава с всички сили да се бори за титлата в първенството.

"Липсваше ни Дюкенс Назон, който се върна болен от мачовете на националния отбор на Хаити. Бисмарк Чарлз и Дауда Бамба също не са възстановени напълно, а Лазар Туфегджич е контузен. Това ни създаде сериозните проблеми в атака. Никоя загуба не е хубава, но от всяка можеш да научиш нещо. Не се радваме, че отпаднахме от борбата за един трофей, но ни остава борбата за другия", завърши Саша Илич.

Поражението на стадион "Българска армия" тази вечер сложи край на една отлична серия на ЦСКА като домакин в турнира за Купата, според която те не бяха губили на свой терен в продължение на 10 години. Последната им загуба до тази вечер датираше от 2013-а година, когато "армейците" биват надиграни с 0:1 от състава на Локомотив София отново в четвъртфиналите на надпреварата и след 0:0 в първата среща те напускат битката за трофея.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Илиан Илиев: Надявам се да спечелим Купата
Илиан Илиев: Надявам се да спечелим Купата
Асен Балтов от ГЕРБ-СДС се отказа от депутатското си място
Асен Балтов от ГЕРБ-СДС се отказа от депутатското си място