НОВИНИ

САЩ си заслужи място в Топ 8 след победа №57 поред

Американките не се огънаха и пред Белгия, с което си проправиха път до четвъртфиналите на Олимпийските игри в Париж

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
23:50, 01.08.2024
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
белгия сащ баскетбол
Снимка: FIBA
Слушай новината

Националният отбор на САЩ извоюва втори пореден триумф и си заслужи мястото в Топ 8 на олимпийския турнир за жени на Игрите в Париж. Действащите олимпийски шампионки пречупиха Белгия с 87:74 в мач от втория кръг в група C. На закрития стадион "Пиер Мороа" в Лил съставът на Черил Рийв държеше съдбата си в свои ръце през огромна част от срещата и усложни живота на баскетболистките на Рачид Мезиан, нанасяйки им второ последователно поражение във френската столица.

За американския отбор това бе победа 57 поредна победа, а тя се случи в присъствието на Сандра Велчева-Хънт, която бе технически делегат.

Американките се настаниха еднолично на върха във временното класиране с пълен актив от 2 победи, а белгийките са на обратния полюс и се намират на позиция. На 4 август (неделя) американският тим ще търси още един успех, този път срещу Германия, докато настоящите европейски шампионки ще спорят с Япония.

Двата отбора дадоха предпоставки за много интрига още в началните минути, в които се бореха за надмощие. По този начин светлинното табло светеше при 23:23 в края на първата част. Американките вдигнаха значително оборотите в хода на втория период и пътят им към двуцифрената преднина бе открит, за да поставят на таблото 46:38 в своя полза на голямата почивка.

Белгийките загатнаха за своя потенциал в началото на третата десетка и надеждите им за обрат започнаха да изглеждат все по-реалистични, но символичните гости се поздравиха с аванс от 7 точки след 30 минути игра. В последната част действащите олимпийски шампионки отново погледнаха по-смело към двуцифрената преднина и постепенно сложиха край на белгийските мечти за обрат, за да си подпечатат победата.

Бриана Стюарт блесна за американките с 26 точки и 7 борби. Ейджа Уилсън остави на сметката си 23 и 13 овладени под двата ринга топки.

Ема Месеман отвърна за настоящите европейски шампионки с 24 точки. Антония Деларе регистрира 16, 5 борби и 8 асистенции, Джули Ванлу записа 11 и 5 завършващи подавания.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Злато за австралийската щафета на 4 по 200 м свободен стил
Злато за австралийската щафета на 4 по 200 м свободен стил