НОВИНИ

Съществено по-хладно днес, на места с валежи

bnt avatar logo
от БНТ
12:34, 28.04.2022
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
Слушай новината

Днес максималните температури ще бъдат съществено по-ниски в сравнение с вчера, в повечето райони от 17° до 22°, по Черноморието – между 15° и 17°. През деня в много райони ще има валежи от дъжд, придружени от гръмотевици.

Предупреждение от първа степен, код жълто, за по-значителни количества е обявено в областите Смолян, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград и Силистра. Остава повишена вероятността и за градушки.

Вятърът ще е от северозапад, в Източна България, включително и по Черноморието, където през по-голямата част на деня ще остане слънчево – все още от югоизток, но през нощта и там ще се ориентира от северозапад. Превалявания и гръмотевици ще има в югоизточната половина от страната.

Минималните температури утре ще бъдат между 7° и 12°, в София – около 6°, а максималните – 16° и 21°. Повече слънчеви часове ще има през първата половина на деня, но следобед облачността в по-голямата част от страната ще е значителна и на много места отново ще има валежи, придружени от гръмотевици. Вятърът ще е умерен и ще се ориентира от север-североизток.

И по Черноморието ще бъде облачно. В сутрешните часове все още на отделни места по северното крайбрежие ще превалява дъжд. Ще духа умерен вятър от север-североизток, а вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Облачно време и в планините. На места, главно в Рило-Родопската област ще има и валежи, на места интензивни, в отделни райони придружени и от гръмотевици.

Ще духа до умерен североизточен, по билата - западен вятър. Максималните температури и там слабо ще се понижат и в курортите ще са от 5° на Алеко до 14° в Банско. В Боровец и Пампорово - около 10°.

През следващите дни ще остане ветровито и хладно за сезона. Ще има и валежи, в повечето райони – слаби, но в Югозападна България са възможни и по-значителни количества.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жозе Моуриньо отказа да даде съвет на Ерик тен Хаг
Жозе Моуриньо отказа да даде съвет на Ерик тен Хаг
Дейвид Хъдълстоун е под въпрос за Световната купа по спортна гимнастика във Варна
Дейвид Хъдълстоун е под въпрос за Световната купа по спортна гимнастика във Варна