НОВИНИ

Съществено затопляне през втората половина на седмицата

слънчево топло време коледа
bnt avatar logo
от БНТ
05:55, 20.02.2024
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, а максималните - между 8° и 13°. В София минимална температура ще е около 1°, максимална - около 8°.

Облачността ще е предимно значителна, но само на отделни места в планинските райони ще превали слабо. Ще духа умерен северозападен, в Източна България - юг-югозападен вятър.

По Черноморието облачността ще е значителна, почти без валежи. В сутрешните часове по южното крайбрежие видимостта ще е намалена. Ще духа слаб до умерен юг-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 5° и 8°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините облачността ще е значителна и на места ще превали слаб сняг, под около 1000 метра - дъжд. Ще духа умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 1°, на 2000 - около минус 5°.

В сряда облачността ще се разкъсва и бавно ще намалява. Все още не са изключени слаби превалявания на отделни места. Температурите ще са с градус-два по-високи. Вятърът ще е слаб от северозапад, в следобедните часове временно ще се усилва, в Дунавската равнина до умерен.

В четвъртък и петък времето ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността. Вятърът ще се ориентира от югозапад, температурите ще се повишават и в петък в цялата страна минималните ще са положителни, а максималните ще са около и над 15°.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НЗОК подписва анексите към Националния рамков договор
НЗОК подписва анексите към Националния рамков договор
Евертън и Кристъл Палас не излъчиха победител
Евертън и Кристъл Палас не излъчиха победител