НОВИНИ

Състезанието по триатлон за мъже на Игрите в Париж бе отменено заради замърсената река Сена

Качеството на водата в реката продължава да не се подобрява след проливните дъждове по време на откриващата церемония на Париж 2024.

Река Сена в Париж
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
08:10, 30.07.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Състезанието по триатлон за мъже на Олимпийските игри в Париж, което трябваше да се проведе днес, 30 юли, беше отложено за утре, 31 юли, заради все още замърсените води на река Сена, съобщиха организаторите три часа преди старта му, предаде АФП.

Триатлонът е първата олимпийска дисциплина, която трябва да се проведе в реката преди плуването в открити води, което е предвидено за втората седмица на Игрите.

Силните дъждове, които паднаха над френската столица в петък и събота влошиха качеството на водата, като последните анализи са показали по-високи стойности от допустимите за някои бактерии в определени части на Сена.

Двете тренировки в Сена, предвидени за неделя и понеделник, вече бяха анулирани.

Състезанието по триатлон е преместено за сряда сутринта при условие, че "следващите тестове отговарят на стандартите", подчертаха организаторите.

Ако качеството на водата все още не отговаря на изискванията, е възможно ново отлагане за петък, 2 август, уточниха още организаторите и международната федерация по триатлон, за които здравето на атлетите е приоритет.

Това не е първо отлагане на състезание на тези Олимпийски игри, като самата церемония по откриването беше затруднена заради проливния дъжд, а след това бяха отложени състезанията по скейтборд за мъже, които бяха предвидени първоначално за събота на Плас де ла Конкорд.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Светлина в тунела за земеделците: Гласуват "украинската помощ" до края на седмицата?
Светлина в тунела за земеделците: Гласуват "украинската помощ" до края на седмицата?