НОВИНИ

Сасуоло и Милан не излъчиха победител след 6-голово шоу

"Росонерите" не успяха да победят 19-ия в класирането на Серия "А".

bnt avatar logo
от Константин Джаркин
18:20, 14.04.2024
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
сасуоло милан излчъчиха победител голово шоу
Слушай новината

Сасуоло и Милан изиграха истински спектакъл на "Стадион Мапей", завършил при резултат 3:3, в среща от 32-ия кръг в Серия "А". "Росонерите" бяха догонващи в целия мач срещу намиращия се в зоната на изпадане отбор, воден от Давиде Балардини, но успяха да се доберат до точката след добра игра от техните резерви.

Домакините започнаха ударно този двубой, след като бившият играч на Интер Андреа Пиамонти откри резултата с ножичен удар в четвъртата минута.

Шест по-късно "неровердите" удвоиха резултата чрез Арманд Лауриенте, който успя с втория си опит да преодолее резервния страж на Милан Марко Спортиело.

"Росонерите" не оставиха домакинския щурм да ги разколебае, като първо гол на Самуел Чуквуезе бе отменен, а след това в 20-ата минута Рафаел Леао намали резултата на 2:1.

Осем минути след подновяването на мача Сасуоло се възползва от грешките в защита на гостите и отново си върна предимството от два гола чрез второто попадение на французина Лауриенте.

Стефано Пиоли реагира веднага и вкара в игра Матео Габия, Оливие Жиру и Тижани Райндерс. Резервите вдъхнаха нов живот на "росонерите" и в 59-ата минута Лука Йович намали отново изоставането на Милан.

Малшансът на Чуквуезе продължи четири минути по-късно, когато още едно негово попадение бе отменено.

В 84-ата минута, след ъглов удар, защитникът Габия свали топката на току-що влезлия Ноа Окафор, който изравни резултата и оформи крайното 3:3.

"Росонерите" се намират на втората позиция в Серия 'А" с актив от 69 пункта, на 13 от лидера Интер, който има и мач повече. Възпитаниците на Стефано Пиоли излизат на "Стадио Олимпико" срещу Рома в реванш от четвъртфиналите на Лига Европа в следващата си среща, а след това им предстои "Дерби дела Мадонина" срещу градския съперник Интер, което може да короняса "нерадзурите" за шампион на Италия

Сасуоло заемат 19-о място с 26 точки, на една от 17-ия Фрозиноне. Следващият двубой на "неровердите" е домакинство на Лече.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фулъм нанесе нов удар по амбициите на Уест Хям за място в евротурнирите
Фулъм нанесе нов удар по амбициите на Уест Хям за място в евротурнирите
Атанас Запрянов: Няма военна заплаха за България
Атанас Запрянов: Няма военна заплаха за България