НОВИНИ

Саутгейт остава начело на Англия до финалите на Евро 2024

саутгейт остава начело англия финалите евро 2024
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:45, 18.12.2022
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Гарет Саутгейт ще остане мениджър на Англия и ще се стреми към титлата на Евро 2024, въпреки мъката от отпадането на отбора му на четвъртфинала на Световното първенство, съобщават британските медии.

52-годишният мениджър заяви след поражението от защитаващия титлата си отбор на Франция в Катар миналия уикенд, че се нуждае от време за равносметка след шест години работа.

Англия не е печелила голям трофей от спечелването на Световната купа през 1966 г., но под ръководството на Саутгейт достигна до полуфиналите на турнира през 2018 г. и до финала на миналогодишното Европейско първенство.

"Дейли телеграф" писа, че той е "убеден", че трябва да остане на поста мениджър на националния отбор и ще информира Футболната асоциация за желанието си да изкара договора си до Коледа.

Настоящият му договор е до декември 2024 г.

"Дейли мейл" заяви, че Саутгейт "ще потвърди решението си пред Футболната асоциация през следващите дни, за да сложи край на спекулациите относно бъдещето си".

Последният опит на Англия да спечели втора световна купа завърши с поражение миналата събота с 2:1 от защитаващия титлата си отбор на Франция, който стигна до финала.

Капитанът Хари Кейн стреля неточно от дузпа, когато получи шанс да изравни в края на мача, след като преди това вкара от бялата точка.

"Енергията, която се изразходва по време на тези турнири, е огромна, така че искам да взема правилното решение, когато и да е то, за отбора, за Англия, за ФА. И трябва да съм сигурен, че каквото и решение да взема, то ще е правилно, и мисля, че е редно да отделя малко време, за да го направя, защото знам в миналото как чувствата ми са се променяли непосредствено след турнирите", каза Саутгейт след поражението.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Моуриньо напуска Рома през лятото, за да поеме Португалия
Моуриньо напуска Рома през лятото, за да поеме Португалия
Микаела Шифрин грабна победа №77 в кариерата си
Микаела Шифрин грабна победа №77 в кариерата си