НОВИНИ

Сблъсъци по трибуните прекратиха мач на Лион за Купата на Франция

Олимпик Лион фен публика
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:16, 18.12.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Двубоят между Париж ФК и Олимпик Лион от 1/32-финалната фаза за Купата на Франция бе прекъснат заради сблъсъци на трибуните.

През първото полувреме нямаше предпоставки за напрежение от страна на феновете. Гаетан Лаура откри резултата за парижани в 7-ата минута, а Муса Дембеле изравни минута преди почивката.

На полувремето агитките на двата клуба започнаха за хвърлят бомбички, факли и различни други предмети. Част от запалянковците се опитаха да счупят и да прескочат платната, които ограждат сектора за гости и да се сбият с феновете на противниковия тим. Не след дълго на терена също нахлуха фенове, които забавиха подновяването на играта. Полицаите върнаха зрителите обратно по трибуните, но срещата така и не бе подновена.

Още не е ясно какъв ще бъде крайният резултат от мачa. Това не е първото провинение на феновете на "хлапетата" за този сезон. В мач от шампионата срещу Олимпик Марсилия, фен на тима хвърли бутилка в главата на противниковия състезател Димитри Пайе. Олимпик Лион получи наказание от два мача без публика и Френската футболна федерация отне точка от актива на отбора.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Татяна Дончева: Ще помогнем на тази четворна коалиция, на това управление
Татяна Дончева: Ще помогнем на тази четворна коалиция, на това управление
Отличен мач за Везенков и победа за Олимпиакос в Евролигата
Отличен мач за Везенков и победа за Олимпиакос в Евролигата