НОВИНИ

Сдружението "Левски на левскарите" поиска акциите на Левски от Наско Сираков

Председателят на сдружението Димитър Костадинов обяви още, че в момента се водят преговори с богати хора и компании, които да инвестират в "синия" клуб

сдружението левски левскарите поиска оставката наско сираков
bnt avatar logo
от БНТ
11:33, 11.12.2023 (обновена)
Чете се за: 05:15 мин.
Спорт
Слушай новината

Сдружението "Левски на левскарите" поиска официално оставката на мажоритарния собственик на ПФК Левски Наско Сираков, като новината обяви лично председателят на сдружението Димитър Костадинов днес по време на пресконференция.

Понастоящем Сираков държи 86.6% от акциите в "синия" клуб, но по думи на Костадинов легендарният футболист е "в тежки финансови зависимости на входа и изхода от една компания".

В допълнение председателят на сдружението "Левски на левскарите" обяви, че в момента се водят разговори с богати хора и компании с цел те да инвестират в ПФК Левски.

"На 2 декември се проведе среща между членовете на "Левски на левскарите". На тази среща направихме анкета в писмен вид и беше препотвърдена нашата цел - да върнем Отбора на народа на народа - в ръцете на левскарите. Ще се борим за тази цел до нейното постигане. Как ще издържаме клуба? Ще отговоря така - учредени сме миналата година. Оттогава, а и преди това, водим стратегически разговори с богати хора и компании да инвестират в клуба срещу миноритарни дялове. А и само като рекламодатели. Има една пречка, а именно, че клубът се притежава от едно лице, което е в тежки финансови зависимости на входа и изхода от една компания", заяви Димитър Костадинов.

"Ясно е, че няма как да ви отговоря кои са тези хора и компании, които искат да инвестират. Не сме собственици и няма как да назоваваме имена", каза още той.

Междувременно, по време на пресконференцията стана ясно още, че от "Левски на левскарите" ще придобият акциите на Тръст "Синя България", който към този момент държи миноритарен дял от 10% от акциите на ПФК Левски.

По думи на Костадинов бившият наставник на Левски Станимир Стоилов продължава да изпълнява функциите си на член в Управителния съвет на сдружението и е деен участник във вземането на решения.

"Към днешна дата Станимир Стоилов е член на Управителния съвет на сдружението. Вярвам, че ще дойде денят, в който Станимир Стоилов ще заеме мястото си в Левски. Ако нашата свята цел бъде постигната, то той ще бъде част от Левски, а не както се случи за втори път да бъде изгонен от клуба. Не вярвах, че това може да се случи", заяви привърженикът на Левски.

"Всички наши решения, които изпълняваме, са взети заедно с участието и на г-н Стоилов. Той е в дистанция, но ние комуникираме. Той изпълнява задълженията си като член на УС. Ние си работим по нашия план и след срещата на 2 декември беше редно да излезем и да обявим какви решения са взети. За мен беше важно изконната ни цел да бъде препотвърдена. Ние деликатно и уклончиво говорихме, че Левски трябва да се върне там, където създателите му са ни завещали. Оказа се, че 100% от присъстващите на срещата гласуваха "За". Това, че ръководството реши да говори след месеци мълчание и писане във виртуалното пространство, си е тяхна работа. Какво очаквам от пресконференцията? Нова орбита. Каквото и да значи това", продължи той.

Председателят на сдружението "Левски на левскарите" обяви още, че Наско Сираков "от ден първи е във финансова несъстоятелност" и допълни, че единственото достойно действие на този етап би било да депозира акциите в клуба.

"Нещата са пределно ясно чисто технически. След първата си пресконференция казахме, че който лъже в Левски, е редно да напусне. Стана така, че тези, които казаха истината напуснаха, а този, който лъже остана. Мажоритарният собственик от ден първи е във финансова несъстоятелност. Единственото достойно нещо е да депозира акциите в клуба. От това следва, че вторият по големи акционер може и ще свика Общо събрание на акционерите. Там на демократично събрание ще бъде избран нов Надзорен съвет, който ще избере Управителен съвет", каза Димитър Костадинов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво е искал да каже авторът с арката пред храма - обяснението на "Колективът"
Какво е искал да каже авторът с арката пред храма - обяснението на "Колективът"
Христо Стоичков: Българска армия ще живее вечно
Христо Стоичков: Българска армия ще живее вечно