НОВИНИ

Сдружението на заведенията: Искаме нормална бизнес среда

сдружението заведенията искаме нормална бизнес среда
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
10:05, 14.07.2020
Чете се за: 01:29 мин.
У нас

България, Европа и целият свят се намират в непозната за последните години здравна и икономическа криза. Животът ни е изпълнен с множество неизвестни и за съжаление трудно можем да контролираме процесите, в които сме въвлечени. Всеки от нас е притеснен за собственото си здраве и това на своите близки. Работодателите се борят да спасят бизнеса си и дохода на своите служител. В тази извънредна обстановка е много важно да запазим хладнокръвие и да бъдем единни, за да преминем през изпитанията възможно най-бързо и безболезнено. Това се казва в позиция на сдружението на заведенията в България.

"Затова, като браншови организации, които се грижат за много сериозна част от заетите в българската икономика, си позволяваме да призовем за балансиране на страстите и действия в интерес на всички ни.

Ситуацията е трудна и е нормално множеството въпросителни, пред които сме изправени, да събудят справедливо недоволство и гражданска енергия. За всички ни обаче е важно те да бъдат насочени градивно към решаване на общите ни проблеми и стабилизиране на държавата.

В този труден момент ние се борим за правата на нашите колеги, служители и техните семейства. Ние също не сме напълно удовлетворени от постигнатите резултати, но приемаме и малките успехи, защото те показват, че с държавата има диалог и желание за подкрепа.

Затова и сме разтревожени от противопоставянето, което се създава в обществото ни през последните дни. Многократно сме заявявали, че нямаме политически амбиции и пристрастия. За нас е важно единствено гарантирането на нормална бизнес среда, която да позволи на всички предприемачи да създават добавена стойност към българската икономика.

Нашият бранш беше затворен месеци наред! Колегите ни от нощните заведения все още не могат спокойно да направят планове за рестартиране на дейността си. Напрежението сред нашите служители също е много сериозно и голяма част от тях са на протестите", заявяват от сдружението.

"Ние вярваме, че именно в такива тежки моменти трябва са прояви смелост и да си помогнем сами. Да отстояваме правата си и да защитаваме интересите си. Както го правят и хилядите, които са по площадите! Но също така вярваме, че това трябва да бъде сблъсък на идеи и отбрана на каузи. А не целенасочено търсене на конфронтация!

Затова призоваваме всички институции, партии и гражданското общество да защитят правата на българите без да влизат в излишна конфронтация. В момента нямаме нужда от битка граждани срещу граждани, народ срещу народ, хора срещу хора.

Всички ние се борим за по-добри условия на труд, за правото да отглеждаме децата си в демократична и правова държава, за справедливост. Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България призовават да отстояваме тези си права без насилие и език на омразата. Защото живеем и съществуваме заедно! Защото днес ще мине, но утре пак ще бъдем заедно", се казва още в позицията им.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националната галерия поднася "Цветя за медиците"
Националната галерия поднася "Цветя за медиците"
Дунав си осигури бараж за оцеляване след минимален успех над Царско село
Дунав си осигури бараж за оцеляване след минимален успех над Царско село