НОВИНИ

СДВР разкри кражба на лек автомобил от столичен мол

Иво Никодимов
от Иво Никодимов
22:46, 24.12.2021
Чете се за: 02:37 мин.
У нас
сдвр разкри кражба лек автомобил столичен мол
Слушай новината

Столичната полиция е задържала за 72 часа Илиян Бабичката, който е един от заподозрените за извършена кражба на автомобила на президента (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев. Издирват се още двама души - Владо Македонеца и Ивайло Фаската.

Във вторник автомобилът е откраднат от паркинг в столичен мол.

На 24.12.2021 г. е проведена съвместна полицейска операция на служители от 7-и сектор "Престъпления, свързани с МПС, ОПКП и 6-о Районно управление към СДВР във връзка с получена оперативна информация, че на 18.12.2021 г. Илиян Бабичката, Владо Македонеца и Ивайло Фаската (и тримата известни на МВР лица, двама от тях - осъждани), са извършили противозаконно отнемане на лек автомобил "БМВ Х5", паркиран на ниво минус 1 в подземен гараж на "Ринг Мол", намиращ се в гр. София, бул. "Околовръстен път" 214, съобщават от МВР.

По време на полицейската операция са посетени едновременно три адреса на територията на София и един в с. Микрево. Установен и задържан е Илиян Бабичката. Владо Македонеца и Ивайло Фаската са обявени за общодържавно издирване, заедно с лек автомобил "Мерцедес А140", за който е установено, че е използван при кражбата на горепосочения "БМВ Х5".

Извършени са действия по разследването на четири адреса и в три МПС, ползвани от трите лица.

На адреса на Илиян Бабичката в кв. "Бенковски" са намерени и иззети мобилни и компютърни устройства и два леки автомобила, единият от които е обявен за издирване в Интерпол от Германия.

На адреса на Владо Македонеца в с. Микрево е иззето ДВР устройство.

На установения таен адрес на Ивайло Фаската в с. Казичене са намерени и иззети мобилен телефон, ключове за автомобили и флаш памет.

След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура Илиян Бабичката е привлечен в качеството си на обвиняем (като помагач) по досъдебното производство за горепосоченото отнемане на автомобила от търговския център. Обвинението е по чл. 195, ал. 1, т. 4, във връзка с т. 12 от Наказателния кодекс.

Във връзка с издирването на другите двама заподозрени се осъществява взаимодействие с МВР-Благоевград и ГПУ-Златарево, съобщават още от Вътрешно министерство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Премиерът Кирил Петков посреща Коледа със семейството си
Премиерът Кирил Петков посреща Коледа със семейството си
Вселенският патриарх Вартоломей е с COVID-19
Вселенският патриарх Вартоломей е с COVID-19