НОВИНИ

Себастиан Фетел се изказа срещу новия календар във Формула 1

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:37, 16.10.2021
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
себастиан фетел изказа новия календар формула
Слушай новината

Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел коментира публикувания вчера календар за следващия сезон, разкритикувайки броя на състезанията в него.

Според германеца 23 състезания за една календарна година са твърде много, като това само ще увеличи напрежението върху отборите вместо да доведе до по-голям интерес от страна на феновете.

"Не мисля, че трябва да имаме толкова много състезания. Има няколко причини затова. Смятам, че това са твърде много състезания за феновете да гледат. Това не ги прави специални щом са толкова много", коментира Фетел.

Себастиан говори още и за това по какъв начин сгъстения календар ще повлияе негативно на персонала на всеки един тим.

"Освен това се притеснявам и за персонала. За нас пилотите е лесно, ние можем да пристигнем в сряда вечерта и да си тръгнем в неделя след състезанието. Отборът от друга страна няма този лукс. Те пристигат в понеделник или дори предишната събота, подготвят гаража, колите и след това работят цялата седмица, преди да започнат да пакетират всичко след края на състезанието. За тях работата не спира през цялата седмица почти никога през сезона и не им остава свободно време да бъдат със семействата си. Живеем във времена, в които хората започват все повече и повече да се притесняват от това", заяви 34-годишният пилот на Астън Мартин.

Календарът във Формула 1 за сезон 2022, който беше оповестен вчера, съдържа рекордните за спорта 23 старта, които ще се проведат между 20 март и 20 ноември следващата година.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По стъпките на Путин: Нова туристическа атракция в Русия
По стъпките на Путин: Нова туристическа атракция в Русия
Кола блъсна малко дете на пешеходна пътека в Благоевград
Кола блъсна малко дете на пешеходна пътека в Благоевград