НОВИНИ

Себастиан Фетел ще продължи кариерата си в Астън Мартин

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:11, 10.09.2020
Чете се за: 01:07 мин.
Други спортове
себастиан фетел продължи кариерата астън мартин

Германецът ще замени в тима Серхио Перес, след като късно снощи стан ясно, че след седем години в тима, който преди носеше името "Форс Индия", а понастоящем "Рейсинг Пойнт", мексиканецът е решил да раздели с отбора.

В ребрандираният екип на Астън Мартин, четирикратният световен шампион ще си партнира с Ланс Строл, чиито баща, Лорънс е един от инвеститорите в отбора.

Шефът на екипа Отмар Шафнауер заяви, че всички са ентусиазирани относно пристигането на пилот като Фетел:

"Всички на Силвърстоун са много развълнувани от тази новина. Себастиан е доказан шампион и ще докара този шампионски манталитет към който ще се стремим като "Астън Мартин". В съботния и в неделния следобед Себастиан е един от най-добите в света и лично аз не мога да се сетя за по-добър пилот, който да ни отведе в тази нова ера. Той ще има значителна роля в извеждането на отбора на едно ново ниво."

Самият Фетел също изрази задоволство от преминаването си в екипа на "Астън Мартин" и заяви, че все още не е загубил любовта си към спорта, въпреки трудностите през настоящата кампания с тима на Ферари.

„Радвам се най-после да споделя тази вълнуваща новина за бъдещето ми. Гордея се, че ще стана пилот на Астън Мартин през 2021 г. Това е ново приключение за мен с една наистина легендарна автомобилна компания. Останах впечатлен от резултатите, постигнати до момента през сезона и очаквам, че догодина ще можем дори да ги подобрим. Енергията и отдадеността на Лорънс към спорта са вдъхновяващи и вярвам, че заедно ще изградим нещо специално. Все още обичам Формула 1 и моята единствена мотивация е да бъда в челото на колоната и ще се надявам да имам огромната привилегия да сторя с екипа на "Астън Мартин"."

Колкото до напускащия Серхио Перес, мексиканецът обяви, че към момента няма "План Б" за продължаване на кариерата си. Различни слухове го свързват с преминаване в тима на "Алфа Ромео", където да замени Кими Райконен.

Очакванията са, че в скоро време финландецът ще обяви отказването си от спорта, тъй като през октомври ще навърши 41 години

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зорчич: Няма да кажа лоша дума за Славия
Зорчич: Няма да кажа лоша дума за Славия
Децата тръгват на училище. Ще празнуваме или ще се тревожим?
Децата тръгват на училище. Ще празнуваме или ще се тревожим?