НОВИНИ

Себастиан Курц напуска политиката

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
15:30, 02.12.2021
Чете се за: 01:47 мин.
По света
себастиан курц призова преразглеждане лисабонския договор
Слушай новината

Бившият канцлер на Австрия Себастиан Курц напуска политиката. Пред медии във Виена Курц съобщи, че се оттегля от лидерската си позиция в Австрийската народна партия.

През октомври той подаде оставка и като канцлер, след като срещу него започна разследване по подозрение за корупция. Като причина за напускането на политическия живот Себастиан Курц посочи раждането на първородния си син.

Свалиха имунитета на Себастиан Курц

През 2017 година той стана най-младият премиер в Европа. Наричан е "австрийският Макрон" заради начина, по който ръководи своята партия и заради образа му на харизматичния млад мъж, който лесно печели симпатизанти.

Себастиан Курц стана татко

"За мен започва нова глава в моя живот. Преди всичко, очаквам с нетърпение да прекарвам повече време с моето дете и семейството ми и това ще ми е много приятно, преди да се посветя на нови професионални проекти през новата година. Признавам, че не само се вълнувам от тази нова глава в живота си, но я очаквам с нетърпение. Важно е да подчертая, че за мен беше голяма чест да служа на Републиката 10 години. Благодаря. Не съм нито светец, нито престъпник, а човешко същество със силни и слаби страни, грешки и успехи", заяви бившият канцлер на Австрия Себастиан Курц.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ООН: Близо 3 милиарда души никога не са ползвали интернет
ООН: Близо 3 милиарда души никога не са ползвали интернет
Емблематичната къща от "Сам вкъщи" се предлага за ексклузивна нощувка на Коледа
Емблематичната къща от "Сам вкъщи" се предлага за ексклузивна нощувка на Коледа