НОВИНИ

Седем двойки близнаци ще се състезават в Токио

Дина Арина Аверина Аверини
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:14, 26.07.2021
Чете се за: 04:45 мин.
Спорт

Цели седем двойки близнаци ще се състезават заедно на Олимпийските игри в Токио. Любопитен факт е, че четири от тях са част от гимнастическите дисциплини в Япония. Семейство, но понякога и конкуренти - това предлага съдбата на някои от тях.

Близначките Дина и Арина Аверини от Русия може би са най-познатите лица за българските фенове. Момичетата са конкурентки на българските индивидуалистки по художествена гимнастика в последните години. Това ще бъде първа Олимпиада за 22-годишните сестри.

„Когато мислите, че всичко е загубено, е необходимо да намерите сила в себе си, да докажете най-вече на себе си, че можете още“, споделя Арина Аверина в интервю за олимпийския новинарски канал.

„Най-важното е, че винаги се борим до последно“, споделя близначката.

Сестрите Дженифър и Джесика Гадирова са членове на женския отбор по спортна гимнастика на Великобритания. Момичетата са едва на 16 години и вероятно ще имат възможност да участват и на следващите Олимпийски игри в Париж.

В шосейната надпревара при колоездачите са братята Адам и Саймън Йейтс, които защитават цветовете на Великобритания. Най-лесният начин да различите еднояйчните близнаци са зъбите им - предните зъби на Адам са прави, докато на Саймън не са. Освен това Адам има белег на брадичката си, докато Адам няма.

Близнаците Пат и Люк Маккормак са представители на отбора по бокс на Великобритания. Пат дори се състезаваше и на Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 година.

"Това е невероятно - миналия път отидох сам на Игрите, а сега е време двама близнаци да превземат Токио“, споделя Пат.

Френският олимпийски тим също може да се похвали с момичета като две капки вода. Нещо повече – техният спорт е свързан с водата. Лора и Шарлот Трембъл са дует в синхронното плуване. „Удивително е да плуваме с двете заедно с Лора, защото когато сме заедно във водата, се чувстваме много свързани“, разкри Шарлот преди години.

Сестрите Сане и Лиеке Уевърс се завръщат на Олимпийските игри в отбора по спортна гимнастика на Нидерландия. Сане дори е носителка на златен медал от Игрите преди пет години в Рио де Жанейро. Тя триумфира във финала на греда.

„Понякога тя е по-добра, а понякога аз съм по-добра“, споделя с усмивка Сане в едно от интервютата си.

Азия и Алис Д‘Амато могат да бъдат видени в залата по спортна гимнастика. Красавиците са част от отбора на Италия.

Двете близначки спечелиха бронзов медал на Световното първенство през 2019 в отборната надпревара. Токио е първата Олимпиада за момичетата.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пловдив има готовност за увеличаване на леглата за болни от COVID-19
Пловдив има готовност за увеличаване на леглата за болни от COVID-19
Румен Радев разговаря с австрийския президент на среща в Залцбург
Румен Радев разговаря с австрийския президент на среща в Залцбург