НОВИНИ

Седем са кандидати за кмет в Сливен

седем кандидати кмет сливен
bnt avatar logo
от БНТ
19:33, 26.09.2023
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Настоящият кмет на Сливен икономиста Стефан Радев се впуска в надпреварата за кметския пост за трети мандат издигнат от ГЕРБ. Опоненти ще му бъдат ген. Кольо Милев от БСП, бивш кмет на Сливен и депутат от БСП, и бившият областен управител Минчо Афузов, издигнат от Инициативен комитет.

Номинацията на кандидат на БСП беше съпроводена със скандал. Афузов беше издигнат от инициативен комитет, утвърден от общинската конференция на БСП. Последва светкавично отстраняване на Афузов от Националния съвет. На негово място бе издигнат за кандидат на БСП ген. Кольо Милев.

Една от вероятните причини за разграничаването на партията от Минчо Афузов е фактът, че той беше два пъти областен управител, назначен от служебните правителства на президента Румен Радев. От Левицата обявиха подкрепа за Афузов в местния вот.

ПП-ДБ издигат като кандидат за кмет настоящия областен управител на Сливен Маринчо Христов. В надпреварата за кметския стол в Сливен се впускат още бившия председател на СДС в Сливен бизнесменът и бивш футболист Пламен Крумов, председателят на ДПС в града Мустафа Мустафов. "Възраждане" регистрираха в ОИК Сливен кандидата си Климент Шопов.

Регистрираните листи за общински съветници на Сливен са 18.

Автор: Румяна Стефанова

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Представители на град Мураяма гостуваха на БФХГ
Представители на град Мураяма гостуваха на БФХГ
Кой е вероятният лидер на шпионската клетка?
Кой е вероятният лидер на шпионската клетка?