НОВИНИ

Седми случай на коронавирус в България

Мая Димитрова
от Мая Димитрова
16:52, 11.03.2020
23639
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Седми случай на коронавирус в България. Доказаните от двете лаборатории проби са на 62-годишна жена, която е медицинско лице. Тя е настанена в Инфекциозната клиника на ВМА, съобщи началникът на Оперативния щаб ген. Мутафчийски.

Жената не е контакувала в България с никой пациент. На 22 февруари за последно се е явила на работното си място, след което е посетила два конгреса - един в Англия, един в Испания. Пациентката не е в тежко състояние, допълни проф. Мутафчийски.

Относно първия смъртен случай от коронавирус - жената, която почина в "Пирогов", началникът на оперативния щаб уточни, че тя е била с предходни сърдечни проблеми и хронични заболявания. Въпреки усилията на лекарите, е починала в 15:40 ч днес.

Синът на починалата жена е дал отрицателна проба за заболяването. Той не работи на пазар "Илиянци", каквато беше информацията от снощи, а на жп гара Илиянци, уточни проф. Мутафчийски. Съпругът й, който е с потвърден коронавирус, остава за лечение в "Пирогов". Той не е интубиран,но се налага допълнително подаване на кислород.

Седемте проби, които се очакваха днес, са отрицателни, утре се очакват резултатите от нови 60 проби от Габрово, допълни началникът на оперативния щаб.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Иванов безгрешен в Осака
Даниел Иванов безгрешен в Осака
Първа жертва на коронавируса в България: Почина жената, настанена в "Пирогов"
Първа жертва на коронавируса в България: Почина жената, настанена в "Пирогов"