НОВИНИ

Селекционерът на Русия отново стана треньор на бивш играч на ЦСКА

селекционерът русия отново стана треньор бивш играч цска
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:53, 10.03.2022
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Наставникът на руския национален отбор по футбол - Валери Карпин, се завърна в клубния си Ростов, където работеше в периода между 2017 и 2021 година. Новината съобщиха от елитния руски тим, където се подвизава и бившият нападател на ЦСКА Али Соу.

53-годишният специалист ще съчетава двете длъжности до момента, в който "Сборная" се завърне на международната футболна сцена. ФИФА и УЕФА изхвърлиха руските национални и клубни отбори от състезания под егидата си заради руската военна инвазия в Украйна.

Самият Карпин изрази надежда Русия все пак да получи възможност да играя на предстоящото Световно първенство в Катар, макар че това е почти невъзможно, след като от ФИФА наложиха служебна загуба на "Сборная" в полуфиналния двубой с Полша в плейофите.

„Ростов на Дон и футболният клуб Ростов са ми на сърцето. Радвам се, че отново съм начело на клуба, въпреки че ситуацията в таблицата не е лесна в момента. Предстои ни много работа. Оставам старши-треньор на руския национален отбор, защото това е голяма чест за мен. Всички се надяваме, че националният ни отбор все пак ще получи възможността да се състезава за място на Световното първенство в Катар”, заяви Карпин при представянето си.

Валери Карпин пое националния отбор на Русия в края на юли, заменяйки на поста Станислав Черчесов след отпадането на тима в групите на Европейското първенство.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Американският вицепрезидент Камала Харис е на посещение в Полша
Американският вицепрезидент Камала Харис е на посещение в Полша
Зографски преодоля квалификацията на Световното по ски-полети в Норвегия
Зографски преодоля квалификацията на Световното по ски-полети в Норвегия