НОВИНИ

Селтик обърна Рейнджърс на "Айброкс" и докосва титлата в Шотландия

селтик обърна рейнджърс айброкс докосва титлата шотландия
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:28, 03.04.2022
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Селтик направи изключително важна крачка към спечелването на титлата в Шотландия, след като в предпоследния 32-и кръг на редовния сезон в местната Висша лига успя да победи с 2:1 големия си съперник Глазгоу Рейнджърс след обрат.

Шампионите поведоха в резултата още в 3-ата минута, когато Райън Кент бе изведен отляво в наказателното поле на Селтик, центрира по земя към Аарън Рамзи и уелсецът се разписа след точен изстрел се разписа в мрежата зад стража Джо Харт.

Възторжените трибуни на "Айброкс" бяха смълчани само четири минути по-късно, когато детелините изравниха. Рео Хатате стреля фалцово от дъгата на наказателното поле на домакините, вратарят Алън Макгрегър отрази, но при добавката Том Рогич се разписа в опразнената врата от непосредствена близост.

Селтик осъществи пълният обрат в срещата в 43-ата минута. Центриране от фаул в пеналтерията на Рейнджърс доведе до суматоха в отбраната на "сините", които не успяха да изчистят топката, а от това се възползва Камерън Картър-Викърс, който шутира около границата на вратарското поле, а топката мина между краката на страна Макгрегър и се оплете в мрежата за крайното 2:1 в полза на "детелините".

В класирането Селтик е лидер с 79 точки, докато съставът на Джовани Ван Бронхорст е втори с 73 пункта.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Блинкен: Убийствата на цивилни в Буча е като удар в стомаха
Блинкен: Убийствата на цивилни в Буча е като удар в стомаха
Джулия Терзийска триумфира с титлата на турнира за жени в Добрич
Джулия Терзийска триумфира с титлата на турнира за жени в Добрич