НОВИНИ

СЕМ утвърди новия състав на УС на БНР

служители бнр представители синдикати хепънинг сградата сем
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БНР
13:11, 28.07.2022
Чете се за: 02:12 мин.
У нас
Слушай новината

С три гласа "за" и двама "въздържал се" членовете на Съвета за електронни медии утвърдиха предложения от генералния директор на Българското национално радио Милен Митев Управителен съвет на радиото. Това се случи на четвърто поред заседание на медийния регулатор.

Съгласно Закона за радиото и телевизията за утвърждаването на Управителния съвет са необходими 4 гласа. Ако на три поредни заседания на СЕМ не бъде постигнато това мнозинство, следва вземане на решение с обикновено мнозинство от три гласа. "Въздържал се" гласуваха Пролет Велкова и Симона Велева, които обясниха, че за тях са неприемливи кандидатурите съответно на Валери Запрянов и на Димитър Димитров.

Милен Митев благодари на СЕМ за взетото решение:

"Решение, от което националното радио имаше нужда. Това е органът, който взима най-важните стратегически решения за управлението на Радиото. По отношение на обвиненията – това, което чувам, са едни твърдения не много конкретни, за които към момента аз нямам никакви доказателства. Така че единственото, което мога да кажа, е, че съм предложил в състава на Управителния съвет едни доказани професионалисти, с богат опит и с доказани професионални качества, които имат желанието да работят за развитието на Българското национално радио".

В новия Управителен съвет на БНР влизат журналистът Валери Запрянов, изпълняващият длъжността директор на "Музикална къща БНР" Теодосий Спасов, директорът на дирекция "Международно сътрудничество" Албена Миланова и юристът Димитър Димитров. Те ще встъпят в длъжност след подписване на договори за управление.

Чуйте последните новини, където и да сте!

Последвайте ни във Facebook и Instagram

Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Яник Синер с труден успех в Хърватия
Яник Синер с труден успех в Хърватия
Петков благодари на ръководителите на дипломатически мисии у нас с работна закуска в "Бояна"
Петков благодари на ръководителите на дипломатически мисии у нас с работна закуска в "Бояна"