НОВИНИ

Серхио Агуеро: Барселона не направи достатъчно, за да върне Лео Меси

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:28, 10.06.2023
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
серхио агуеро обявява края кариерата следващата седмицата
Слушай новината

Бившият аржентински футболист Серхио Агуеро даде интервю пред ESPN, в което коментира трансфера на неговия добър приятел и сънародник Лионел Меси в американския Интер Маями.

Агуеро, чиято кариера приключи преждевременно заради проблеми със сърцето, изрази мнение, че бившият клуб на Меси Барселона не е направил необходимото, за да си върне легендарния футболист, който си тръгна от Испания през лятото на 2021-а година.

"Барселона не направи достатъчно, за да върне Лео. Да, имаше нещо общо с Ла Лига и икономическата ситуация, но Лео взе правилното решение да не чака до последната секунда, както през 2021 година", сподели нападателят, който също игра за "каталунците" в едва пет двубоя през сезон 2021/22.

Най-резултатният футболист в историята на Манчестър Сити говори още и за новото предизвикателство пред Меси в Интер Маями.

"Говорих с Меси, изпратих му съобщение със скрийншот от класирането на Източната конференция и казах: "Вашият отбор изостава! Трябва да се изкачите до осмо или девето място!" Меси избухна в смях и каза: "Трябва да стигнем до плейофите!", заяви Серхио Агуеро.

В хода на своята активна кариера Агуеро и Лео Меси така и не успяха да играят заедно на клубно ниво, но като съотборници в националния отбор на Аржентина двамата триумфираха в турнира Копа Америка през 2021-а година, а освен това са златни олимпийски медалисти от Игрите в Пекин 2008, както и световни шампиони за младежи до 20 години от шампионата през 2005-а година в Нидерландия.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Боклуците от взривения язовир достигнаха украинския град Одеса
Боклуците от взривения язовир достигнаха украинския град Одеса
Два протеста срещу кабинета пред парламента
Два протеста срещу кабинета пред парламента