НОВИНИ

Сериалът "Вина" и два необикновени епизода - говорят актьорите Ева Данаилова и Велислав Павлов

bnt avatar logo
от БНТ
10:37, 02.03.2024
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

В нова кинематографична посока поема хитовият сериал на БНТ “Вина”. Новата провокация на режисьора Виктор Божинов, на неговия екип и продуцентите на сериала зрителите ще видят още утре вечер - навръх Националния ни празник от 21:00 часа. Навлизат нови лица, ще има ретроспекция, снимка в епоха, ще има връщане в миналото до далечната 1922 година. В студиото на “Денят започва с Георги Любенов” гости бяха актьорите Ева Данаилова и Велислав Павлов.

“Ние сме с много важна функция и тема, която мен много ме вълнува - как нашите постъпки и действия се отразяват след това на поколенията нататък. Изобщо не подозираме как това, което правим, слага отпечатък след това”, каза актрисата Ева Данаилова, която зрителите ще видят в предстоящите епизоди да изпълнява ролята на прабабата на Филип Янг.

Колегата ѝ Велислав Павлов отбеляза, че да се снима в епоха винаги е предизвикателно:

“Трябва да кажем добри думи за всички звена в по време на снимките на този блок на “Вина”. Костюмите бяха много добри, гримът също, камерата - в по-различен тон ще бъде цветът на картината. Едно от най-големите предизвикателства е езикът и как се говори така, че хем да носи белег на това време, хем да е естествено.”

Сериалът “Вина” е с режисьор Виктор Божинов, сценаристи са Ваня Николова, Нели Димитрова и Екатерина Николова. Креативни продуценти на втория сезон са Виктор Божинов и Ваня Николова. Режисьор по монтажа е Нина Алтъпармакова, композитор е Петър Дундаков, оператори са Калоян Божилов и Георги Гвоздев. Изпълнителен продуцент е Надежда Цветкова.

Вижте целия разговор във видеото

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Божидар Саръбоюков започва участието си на световното по лека атлетика в „Емирейтс Арена“ в Глазгоу
Божидар Саръбоюков започва участието си на световното по лека атлетика в „Емирейтс Арена“ в Глазгоу
Джесика Пегула ще се опита да се класира за първи път на финала в Сан Диего
Джесика Пегула ще се опита да се класира за първи път на финала в Сан Диего