НОВИНИ

Пореден абсурд във Варна: Поставиха маркировка за зелена зона на улица, осеяна с дупки

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Петър Дойкински
08:52, 02.03.2024
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Пореден абсурд във Варна - на улица, осеяна с дупки, бяха очертани паркоместа за зелената зона. Трагикомичното в случая е, че хоризонталната маркировка е нанесена върху дупките. След въвеждането на новата зона за платено паркиране в града, шофьорите ще бъдат таксувани за спиране на автомобилите си в дълбоките кратери на улица "Трайко Китанчев". Предстои ли ремонт на участъка или той ще остане в този компрометиран вид, разказваме в репортажа.

Трафикът по улицата е натоварен и през целия ден стотици автомобили минават през дупките. За да не повредят колите си, шофьорите са принудени да карат бавно. Живеещите в района очаквали и тяхната улица да бъде ремонтирана преди да стане зелена зона.

Ганчо Ганев: "Обаче няколко дни преди изборите просто машините си тръгнаха."

Ганчо Ганев бил свидетел как работниците полагат маркировка за паркоместата върху дупките и попитал защо:

"И те: "Ами така ни е наредено. Нищо от нас не зависи". Стоях, гледах, гледах и наистина не мога да повярвам дупка и върху нея правят маркировка. Стоим и сме в недоумение как е възможно така да се случва."

Хората питат кой е виновен за това, че една от улиците в обхвата на зелената зона не е ремонтирана преди полагането на маркировката, каквато е обичайната практика.

Красимир Николов: "Те асфалтираха всички съседни улици, забравиха само тази отсечка на "Трайко Китанчев" и съответно дойдоха тези, които правят маркировката и боядисаха върху дупките, включително и дъната на дупките и се получи много смешно."

Румен Николов: "Чакаме да дойдат... на когото се полага пътят, да го ремонтират. Избързаха да боядисат. Ето колите минават, чупят се колите и това е. Ние сме потърпевшите. И какво виждаме? Това - дупки, дупки и дупки."

Очаква се зелената зона във Варна да влезе в сила през пролетта. Шофьорите, които ще използват зоната за платено паркиране, ще трябва да заплащат, за да спират автомобилите си в дупка, като ето тази.

От Община Варна заявиха, че улицата не е ремонтирана, защото проектът за зелената зона е изготвен преди години, когато отсечката е била в добро състояние. Обещаха, че дупките ще бъдат запълнени и ще се постави нова маркировка.

Репортаж: Петър Дойкински, Даниел Ефтимов

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Норвегия при мъжете и Швеция при жените спечелиха в отборните спринтове за Световната купа по ски бягане в Лахти
Норвегия при мъжете и Швеция при жените спечелиха в отборните спринтове за Световната купа по ски бягане в Лахти
Марко Одермат с още една победа в гигантския слалом за Световната купа по ски алпийски дисциплини
Марко Одермат с още една победа в гигантския слалом за Световната купа по ски алпийски дисциплини