НОВИНИ

Захлаждането продължава

bnt avatar logo
от БНТ
07:30, 02.03.2024
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Ще се задържи облачно, на много места в Западна и Централна България с валежи от дъжд, по-значителни в югозападните райони и Родопите. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Вечерта от югозапад облачността ще започне да се разкъсва. Максималните температури днес ще бъдат между 8° и 14°, в София - около 10°, а минималните - между 4° и 9°, в София - около 6°.

По Черноморието ще бъде облачно и на отделни места е възможно да преръми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 8° и 10°. Температурата на морската вода е 8°-9°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

В планините ще бъде облачно с валежи от дъжд, над 1500-1700 метра - от сняг. Ще духа силен вятър от юг-югоизток, който ще отслабне и след обяд ще се ориентира от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде 5°-6°, на 2000 метра - около 0°.

В неделя сутринта облачността ще е все още значителна, на отделни места в Западна България със слаби валежи от дъжд. След обяд облачността ще се разкъсва и ще намалява. Вятърът ще е слаб от югоизток. Минималните температури ще бъдат между 1° и 6°, а максималните - между 10° и 15°.

В понеделник денят ще започне с предимно слънчево време. На места в низините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност. Дневните температури ще се повишат с два-три градуса. По-късно през деня вятърът ще се усили, облачността от югозапад ще се увеличи и ще започнат валежи от дъжд.

Във вторник има повишена вероятност на места в Западна и Централна България валежите да са значителни по количество. В планините над 1300 - 1400 метра ще вали сняг. Вятърът ще се ориентира от североизток, с него ще проникне относително студен въздух, температурите ще се понижат и максималните в по-голямата част от страната ще са между 6° и 11°.

В сряда ще вали по-слабо и на по-малко места.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Хуманитарни доставки по земя и въздух в Ивицата Газа
Хуманитарни доставки по земя и въздух в Ивицата Газа
Отровиха 14 животни в Странджа, сред тях и царски орел
Отровиха 14 животни в Странджа, сред тях и царски орел