НОВИНИ

Серина Уилямс похвали Цвети Пиронкова: Игра страхотно

серина уилямс похвали цвети пиронкова игра страхотно
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
09:59, 10.09.2020
Чете се за: 00:55 мин.
По света

Цветана Пиронкова е доволна от представянето си в турнира US Open в Ню Йорк. На пресконференцията след двубоя Цвети не скри задоволството си от цялостното си представяне и отправи послание към всички българи по света: "Човек винаги трябва да вярва в себе си, защото всъщност това е най-важното нещо".

В Ню Йорк българката записа 4 победи. Преди срещата с Уилямс тя надигра последователно Людмила Самсонова, Гарбине Мугуруса, Дона Векич и Ализе Корне.

"Разбира се, имах своите съмнения преди първия мач, но нещата започнаха добре за мен. Играх добре, чувствах се също по този начин. Усещах се уверена. Така че направих всичко, което можех, за да използвам тази възможност на максимум и да опитам да стигна колкото се може по-далеч. Смятам, че го постигнах. Пътуването ми бе дълго и невероятно. Просто се чувствам привилегирована да бъда в тази позиция и да играя своя любим спорт на такава голяма арена. Невероятно е", сподели Пиронкова.

Американката Серина Уилямс пък отправи комплименти към българската тенисистка, след като я победи на четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ с 4-6, 6-3, 6-2. Пиронкова се представи силно в Ню Йорк, като водеше със сет и пробив, но Уилямс успя да намери начин да обърне развоя на срещата.

"Пиронкова е невероятна, игра страхотно. Това само показва колко корави са майките. След като минеш през раждането на дете, можеш да направиш всичко. Тя беше невероятна. Когато аз се завърнах на корта след раждане, едва можех да спечеля един мач. Нейното бебе трябва да е по-малко от моето - играеш мач, връщаш се вкъщи и трябва да сменяш памперси, сякаш живееш двоен живот", сподели след двубоя Серина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Радев: Промяната е неизбежна, всяко упорство на управляващите задълбочава кризата
Румен Радев: Промяната е неизбежна, всяко упорство на управляващите задълбочава кризата
Нова книга разкрива как Ким Чен Ун ласкае Тръмп
Нова книга разкрива как Ким Чен Ун ласкае Тръмп