НОВИНИ

Сестри Стоеви научиха първите си съпернички на Световното първенство в Уелва

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:23, 13.12.2021
Чете се за: 01:27 мин.
Спорт
сестри стоеви научиха първите съпернички световното първенство уелва
Слушай новината

Сестрите Габриела и Стефани Стоеви ще стартират участието си на Световното първенство по бадминтон в Уелва с мач срещу представителките на Турция Бенгису Ерчетин и Назлъчан Инчи.

Българките са поставени под №8 в основната схема и по право пропуснаха първия кръг на надпреварата, а във втория ще срещнат Ерчетин и Инчи, които понастоящем заемат 45-то място в световната ранглиста.

Европейските ни шампионки до този момент са спечелили и двата си двубоя срещу туркините, но те ще разполагат с лекото предимство, че вече ще са изиграли един мач в залата в Уелва.

В първия си среща в испанския град Бенгису Ерчетин и Назлъчан Инчи се справиха лесно с 2:0 (21:9, 21:10) с представителките на Португалия Адриана и Соня Гонсалвеш.

Ако Габриела и Стефани Стоеви преодолеят първото стъпало утре, в третия кръг ще ги очаква мач срещу поставените под №9 англичанки Клои Бърч и Лорън Смит или бразилките Жаклин и Самия Лима.

До този момент в своята кариера сестри Стоеви никога не са преминавали отвъд третия кръг на Световното първенство по бадминтон.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Леброн Джеймс отново блести за победа на ЛА Лейкърс
Леброн Джеймс отново блести за победа на ЛА Лейкърс
Синоптиците предупреждават: Значителни количества дъжд се очакват в Неделино
Синоптиците предупреждават: Значителни количества дъжд се очакват в Неделино