НОВИНИ

Сестри Стоеви отстъпиха на световните шампионки на финала в Мюлхайм

Габриела Стефани Стоева Стоеви
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
18:22, 13.03.2022
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Габриела Стоева и Стефани Стоева останаха на две точки от победа срещу световните шампионки Цинчън Чън и Ифан Цзя и титла от турнира в Мюлхайм, съобщиха от Българската федерация по федербал.

Двукратните европейски шампионки по бадминтон Габриела и Стефани останаха само на две точки от това да спечелят изключително силния турнир от сериите "World Tour Super 300" в Мюлхайм, Германия, който е с награден фонд от 180 000 щатски долара.

Във финала на турнира българките отстъпиха с 16:21, 30:29, 19:21 на китайките Цинчън Чън и Ифан Цзя, които са водачки в световната ранглиста и световни шампионки. Мачът продължи близо два часа и се превърна в истинска физическа и психическа битка.

В първия гейм резултатът бе 12:12, но Чън и Цзя реализираха пет поредни точки и поведоха със 17:12, след което българките нямаха шанс за обрат. В маратонския втори гейм сестри Стоеви спечелиха с 30:29 след решителна точка, при която Чън сбърка, изпращайки перото в мрежата.

Третата част стартира отлично за българските представителки, които поведоха с 3:0, а след това и с 13:7 точки. Световните шампионки от Китай обаче започнаха да топят пасива си, макар сестри Стоеви все още да имаха преднина при 17:14. Китайките обаче успяха да останат по-свежи в най-важните моменти, а и по-големият опит им позволи да направят обрат. Те изравниха за 18:18 и след нова серия от три поредни точки спечелиха мача с 21:19.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пламен Абровски: Не съм убеден дали трябваше да купуваме толкова голямо количество зърно
Пламен Абровски: Не съм убеден дали трябваше да купуваме толкова голямо количество зърно
Наполи се доближи до Милан след успех над Верона
Наполи се доближи до Милан след успех над Верона