НОВИНИ

Сестри Стоеви спечелиха сребърните медали на европейското първенство по бадминтон

сестри стоеви полуфиналите уелс
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
18:39, 14.04.2024
Чете се за: 01:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Българките Габриела и Стефани Стоеви спечелиха сребърните медали в турнира на двойки при жените по време на европейското първенство по бадминтон, което се провежда в Саарбрюкен, Германия и се явява последна квалификация за Олимпийските игри в Париж 2024.

Сестри Стоеви, които нямаха загубен мач на подобен форум от 2017 година насам, в днешния ден допуснаха обрат и отстъпиха в спора за титлата на французойките Марго Ламбер и Ане Тран с 21:16, 17:21, 11:21.

В откриващия гейм серия от шест поредни точки в полза на българките им помогна да поведат с 18:12 и без затруднения да спечелят с 21:16. Във втората част обаче Ламбер и Тран бяха тези, които дръпнаха решително в резултата при 17:12 по пътя си към успеха с 21:17. Така спорът трябваше да бъде решен в последния трети гейм, в който, за съжаление, представителките на Франция се откъснаха в самото началото и до края на изпуснаха инициативата.

Така за втори път в своята кариера Габриела и Стефани Стоеви останаха със сребро от европейско първенство, след като преди седем години загубиха в спора за златото от датчанките Камила Рютер Юл и Кристина Педерсен.

В същото време в турнира на сингъл при дамите испанката Каролина Марин пренаписа историята, след като победи Кърсти Гилмор от Шотландия с 21:11, 21:18 и така завоюва европейската титла за рекорден седми път.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ива Иванова с шеста титла на сингъл на турнири от ITF за девойки
Ива Иванова с шеста титла на сингъл на турнири от ITF за девойки
Хасково счупи 85-годишен температурен рекорд за днешната дата
Хасково счупи 85-годишен температурен рекорд за днешната дата