НОВИНИ

Севиля и Интер протягат ръце към Купата на Лига Европа

bnt avatar logo
от Калоян Николов
11:09, 21.08.2020
Чете се за: 00:42 мин.
Лига Европа
севиля интер протягат ръце купата лига европа

Най-драматичният сезон в историята на Лига Европа най-сетне стигна да своя завършек, а той не може да бъде по-интригуващ!

Тази вечер от 22 ч. два отбора във внушителна форма – Севиля и Интер излизат в спор за трофея на стадион "Райн Енерги" в Кьолн.

Испанският клуб Севиля е "повелителят на Лига Европа", след като спечели пет пъти надпреварата за последните 14 години, а последната спечелена европейска купа от турнира андалусийците спечелиха през 2016 година.

Историята сочи, че "севилци" са печелили всеки финал в европейски клубни турнири, в който са участвали, и със сигурност ще направят всичко възможно традицията да продължи и тази вечер срещу "нерадзурите".

От своя страна италианският колос е печелил три пъти предшественика на Лига Европа - Купата на УЕФА, но всичките са от 90-те години на миналия век.

И за двамата треньори - Юлен Лопетеги и Антонио Конте, спечелването на Лига Европа, ще бъде първи международен трофей в кариерите им.

Спечелването на Лига Европа ще донесе 25 милиона евро на победителя и попадане в първа урна на жребия в Шампионската лига, където и двата тима си осигуриха участие чрез местните си първенства.

Ще сложи ли край Интер на властването на Севиля в Лига Европа?

Ще разберем тази вечер от 22 ч. НА ЖИВО по БНТ 1!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров започва срещу Юго Умбер в Ню Йорк
Григор Димитров започва срещу Юго Умбер в Ню Йорк
Бербатов: Манчестър Сити е идеален вариант за Меси
Бербатов: Манчестър Сити е идеален вариант за Меси