НОВИНИ

Севиля излъга Манчестър Юнайтед и ще играе на финала в Лига Европа

Борил Гочев
от Борил Гочев
00:10, 17.08.2020
Чете се за: 02:28 мин.
Футбол
севиля излъга манчестър юнайтед играе финала лига европа

Жокерът за Юлен Лопетеги в днешната вечер се казваше Люк Де Йонг, който от пейката донесе успеха на Севиля.

Иначе двубоят предложи много интересни моменти като и двата тима имаха своите шансове през 90-те минути.

Юнайтед откриха още в 8-та минута с 8-ия гол на Бруно Фернадеш в тазгодишната надпревара като португалецът отново бе точен от дузпа.

В средата на първата част обаче Сусо възстанови паритета в резултата, а в 78-та минута Люк Де Йонг наказа груба грешка в отбраната на "червените дяволи".

Много силен мач изигра и стражът на "андалусийци" Ясин Бону. На няколко пъти през първото и най-вече в началото на второто полувреме, той бе последната преграда пред гола за Юнайтед.

По този начин Севиля ще се опита за шести път в своята история да стигне до успеха в Лига Европа, а съперникът им ще стане ясен утре вечер.

Един срещу друг в битка за второто място във финала излизат Интер и Шахтьор Донецк в Дюселдорф.

Ето и развоят на битката в Кьолн:

И двата отбора започнаха активно срещата и от първата минута погледнаха в предни позиции.

В седмата дойде и първият интересен момент. Антони Марсиал и Маркъс Рашфорд комбинираха по чудесен начин и последния получи възможност да стреля, но вратаря на Севиля отрази удара.

Секунди след като шутира обаче, националът на Англия стана жертва на много остър шпагат от страна на Диего Карлос. Това действие на бранителя принуди рефера Феликс Брих да отсъди дузпа в полза на Юнайтед.

Зад топката застана Бруно Фернандеш и португалецът както в мача срещу Копенхаген не остави шанс на противниковия вратар и откри резултата. За него това бе 8-мо попадение от началото на турнира Лига Европа.

В 14-та минута "червените дявол" бяха близко и до втори гол. Фред открадна топката в средата на терена и след разменени пасове с Бруно, бразилецът се озова в ситуация един на един с бранител в бяло.

Полузащитникът елиминира футболиста на Севиля, но последвалият удар премина покрай вратата на испанския тим.

Две минути по-късно и "андалусийци" организираха добро нападение. След атака от ляво топката стигна до Лукас Окампос, който шутира, но Давид Де Хея изби в ъглов удар

Постепенно тимът на Юлен Лопетеги усили натиска си и това доведе до някои неточности в отбора на "червените дяволи"

Така се стигна до 25-та минута, когато постепенна атака на испанците се разви чудесно по левия фланг. Серхио Регилон набра добра скорост, след което пусна успореден на голлинията пас към Сусо.

Останал сам на далечната греда, за испанеца не остана нищо друго освен да прати топката в мрежата на Де Хея, за да изравни резултата.

Последваха минути на надиграване в средата на терена като и двата отбора бяха решени да потърсят второ попадение.

В край на сметка до почивката по интересните ситуации бяха пред вратата на Севиля. Първо Марсиал стреля опасно над гредата, а няколко минути по-късно Бону трябваше да се намесва след удар на Рашфорд от пряк-свободен удар.

Малко преди почивката и Бруно Фернандеш пробва да затрудни стража на андалусийци, но той отново бе на мястото си.

След подновяването на играта, момчетата на Оле Гунар Солскяер наложиха траен натиск като на няколко пъти Ясим Бону трябваше да демонстрира чудесния си рефлекс.

Първо в 46-та минута младият Мейсън Гринууд бе изведен срещу мароканския страж, но Бону предвидливо скъси дистанцията и попречи на англичанина.

Малко по-късно Марсиал остана непокрит в наказателното поле на "андалусийци", но отново бе разколебан от вратаря, играещ в Севиля под наем от Жирона.

В 53-та минута груба грешка на Евер Банега отново даде шанс на Антони Марсиал, но за трети пореден път Ясин Бону бе на точното място.

Последваха минути на затишие и пред двете врати като единствено Пол Погба пробва изстрел в 68-та минута, но той бе твърде неточен.

Десет минути по-късно, противно на случващото се на терена през втората част, Севиля излезе напред в резултата.

Виктор Линдельов изпусна Люк Де Йонг при едно центриране на Хесус Навас и от близка дистанция нидерландецът матира Давид Де Хея за 2:1 в полза на Севиля.

До края футболистите на Юнайтед се хвърлиха в отчаян опит да изравнят резултата, но обраната на тима от Андалаусия беше просто безгрешна.

Играчите на Оле Гунар Солскяер така и не застрашиха сериозно Ясин Бону в последните минути и така се простиха с шансовете си да завършат кампанията с трофей.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
32 случая на коронавирус при 781 теста
32 случая на коронавирус при 781 теста
Ман Сити с трансферна офанзива за Меси
Ман Сити с трансферна офанзива за Меси