НОВИНИ

Севиля загря за Барселона с разгром над опашкар

Андалусийците разгромиха Алмерия с 5:1 в мач от испанската Ла Лига

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
22:46, 26.09.2023
Чете се за: 02:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Севиля, който стартира трудно в испанската футболна Лига, постигна успокояваща победа с 5:1 над очертаващия се като аутсайдер отбор на Алмерия в първата среща от 7-ия кръг. Севилци, които спечелиха Лига Европа през миналия сезон, до момента бяха в дъното на класирането. Но днес на стадион "Рамон Санчес Писхуан" вкараха пет гола и все чрез различни състезатели.

Още в 7-ата минута Лоик Баде получи центриране от страни, стреля с глава, но прати топката в горната греда. Юсеф Ен Несири обаче беше най-бърз при отскочилата топка и я вкара в мрежата.

Не беше минала и минута, а защитаващият титлата си в Лига Европа удвои преднината си, Доди Лукебакио стреля топката в горния десен ъгъл, завършвайки отлична индивидуална атака.

Малко преди края на първото полувреме футболистите на Хосе Луис Мендилибар напрактика сложиха точка на спора, след като поведоха с 3:0. Попадението падна в 38-ата минута и негов автор стана Сусо, който получи топката от Джибрил Соу и наказа неориентираната защита на гостите.

След почивката головата гала на Севиля продължи. Адриа Педроса изпрати топката към Ерик Ламела. Той леко я чукна, тя се отклони в защитник и подлъжа вратаря Луиш Максимиано.

След това 4:0 домакините намалиха темпото и Алмерия стигна до почетен гол, реализиран от дузпа. Белгиецът Лагри Рамазани беше повален в наказателното поле и Луис Суарес превърна дузпата в гол. А в продълженията остана време за още един гол. Кике Салас след отлично центриране на Хуанлу Санчес оформи крайния резултат 5:1.

С това Севиля остана непобеден за четвърти пореден път във всички турнири, но въпреки това формата им не вдъхва оптимицъм преди дербито през уикенда срещу Барселона.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Треньорът на Ботев Пловдив: Зимата ще направим сериозна подготовка
Треньорът на Ботев Пловдив: Зимата ще направим сериозна подготовка
Недостигът на лекарства: За 7 месеца са подадени 126 сигнала за 70 липсващи медикамента
Недостигът на лекарства: За 7 месеца са подадени 126 сигнала за 70 липсващи медикамента