НОВИНИ

Шаби Алонсо: Футболистите са гладни за още победи

Старши треньорът на Байер Леверкузен е уверен, че възпитаниците му ще се борят да спечелият трите възможни трофея този сезон.

шаби алонсо новият наставник байер леверкузен
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:03, 13.03.2024
Чете се за: 02:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Байер Леверкузен Шаби Алонсо не приема нищо за гарантирано преди реванша от осминафиналите в турнира Лига Европа срещу азербайджанския Карабах в четвъртък вечер.

Двата състава завършиха при равенство 1:1 в първия двубой в Баку. Алонсо няма приоритет на трите фронта, на които се изявява тимът му - Бундеслигата, Купата на Германия и втория по сила клубен турнир по футбол в Европа.

"Концентрирани сме върху всички турнири. Искаме да продължим възможно най-далеч и в трите състезания. Ще дадем всичко от себе си утре, а в неделя в Бундеслигата ни предстои мач срещу Фрайбуг. После имаме двубой за Купата на Германия", подчерта испанският специалист.

Серията от мачове без загуба за Байер Леверкузен достигна 36, включително две победи в груповата фаза на Лига Европа срещу Карабах, но в Баку през миналата седмица германският тим се нуждаеше от изравнителен гол в последните минути на срещата. Алонсо каза, че нито един отбор не е недосегаем.

"Имаме добър състав, футболистите са гладни за още победи. Не говорим за финалния мач, а просто за следващия", заяви старши треньорът на Байер.

Според него всички турнири са "трудни".

"Вероятно в турнира за Купата на страната пътят е най-кратък, а ние сме на полуфиналите. Все още има три етапа в Лига Европа, а това е дълъг път, докато месец май в Бундеслигата все още не е в главите ни", увери Шаби Алонсо.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът връчва първия мандат в петък
Президентът връчва първия мандат в петък
“Заедно за ЕС“ е посланието на български език за европейските избори
“Заедно за ЕС“ е посланието на български език за европейските избори