НОВИНИ

Леверкузен се измъкна в края срещу Карабах и остана непобеден през кампанията

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:12, 07.03.2024
Чете се за: 02:25 мин.
Спорт
леверкузен измъкна края карабах остана непобеден кампанията
Слушай новината

Съставът на Байер Леверкузен продължи серията си без загуба във всички турнири през този сезон, завършвайки наравно 2:2 като гост на азербайджанския Карабах в първи сблъсък от осминафиналите в Лига Европа.

Любопитното е, че тези два тима бяха отново съперници и в груповата фаза на състезанието, като тогава момчетата на Шаби Алонсо регистрираха две победи, но тази вечер под проливния дъжд в Баку трябваше да заличават пасив от 0:2 .

Нулевото равенство в двубоя оцеля до 26-ата минута, когато грешка на капитана на "аспирините" Йонатан Та даде възможност на домакините да организират бърза контраатака, при която Жуниньо комбинира с Ясин Бензиа и с удар под гредата алжирецът даде аванс на своя тим.

В добавеното време на първата част отборът на Карабах, в който впрочем личаха имената на няколко играчи, които до неотдавна се подвизаваха и по българските терени, стигна и до втори гол. Бившият футболист на Черно море Патрик Андраде пусна отлично извеждащо подаване към Жуниньо, бразилецът напредна и преодоля Матей Коварж, за да удвои аванса на шампиона на Азербайджан.

Лидерът в Бундеслигата обаче реагира след почивката и в 70-ата минута Флориан Вирц се възползва от груба неточност на Абдела Зубир и с ефектен прехвърлящ удар намали пасива на Леверкузен.

Последва очакван натиск от страна на "аспирините" и в крайна сметката домакините рухнаха в 92-ата минута, когато Роберт Андрих центрира на границата на вратарското поле, където Патрик Шик беше на правилното място, за да вкара с глава за крайното 2:2.

По този начин Байер избегна първо поражение през кампанията и остава изявен фаворит в битката срещу Карабах. Реваншът в Германия е след точно седем дни - на 14 март от 22:00 часа българско време.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Въоръжени отвлякоха повече от 100 деца от училище в Северозападна Нигерия
Въоръжени отвлякоха повече от 100 деца от училище в Северозападна Нигерия
САЩ строи пристанище в Газа за хуманитарна помощ по море
САЩ строи пристанище в Газа за хуманитарна помощ по море