НОВИНИ

Шахтьор Донецк се наложи над Антверп след изоставане от два гола

Милен Костов
от Милен Костов
21:56, 04.10.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Антверп
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Шахтьор Донецк победи Антверпен с 3:2 в мач от втория кръг на груповата фаза на Шампионска лига. Украинците стигнаха до успеха, макар да изоставаха с две попадения. Тоби Алдервейралд пък пропусна дузпа за домакините в последната минута.

Арбнор Муя откри резултата след само 135 секунди игра на стадион "Босуелстадион" в Антверп. Албанецът проби в наказателното поле и стреля с вътрешен фалц в далечния ъгъл.

Винсент Янсен имаше отлична възможност да се разпише, но стреля в дясната греда.

Половин час по-късно Мижел-Анже Баликуиша удвои аванса на домакините. Белгиецът стреля извън наказателното поле, след като вратарят Дмитро Ризник бе извън наказателното поле, в опит да пресече подаването.

След почивката гостите демонстрираха амбицията си да измъкнат точки от двубоя. Георгий Судаков шутира в дясната греда скоро след подновяването на играта. Атаката обаче още не бе приключила и Данило Сикан бе точен с глава.

Ярослав Ракицкий възобнови равенството в 71-ата минута. Украинецът стреля от пряк свободен удар, като топката се отби в крака на Мижел-Анже Баликуиша преди да премине голлинията.

Данило Сикан бе автор на победния гол, с който тимът му стигна до обрата. В опит да запази топката в очертанията на терена стражът на белгийците Жан Бюте подари топката на противника, като нападателят я изпрати в опразнената врата.

В последната 97-а минута домакините можеха да измъкнат точка, след като получиха дузпа за игра с ръка на Тарас Степаненко, но Тоби Алдервейралд не уцели вратата при изпълнението на 11-метровия наказателен удар.

Шахтьор Донецс заема 3-ата позиция в групата с 3 пункта, докато Антверпен е последен без точка.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Патриарх Кирил изпраща нов предстоятел на Руската църква в София
Патриарх Кирил изпраща нов предстоятел на Руската църква в София
Атлетико Мадрид надигра Фейенорд след обрат
Атлетико Мадрид надигра Фейенорд след обрат