НОВИНИ

Шампион на България ще се изявява под коша на Черно море

"Моряците" си осигуриха услугите на своето четвърто ново попълнение за лятната им селекция

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
17:26, 24.08.2024
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Шампион на България ще се изявява под коша на Черно море
Снимка: НБЛ
Слушай новината

Черно море Тича няма спиране през настоящата седмица. В състава на „моряците“ вече личи второто им чуждестранно и общо четвърто ново попълнение в тяхната лятна селекция. Под коша на варненци ще се изявява Джон Флорвиъс, анонсираха днес официално от клуба. Американецът и ръководните фактори на Черно море се договориха за следващия сезон.


Както е известно, центърът даде старт на миналата кампания в Левски, където се озова през септември 2022 година и не се нуждаеше от много време, за да се превърне в ключов фактор, но тежката финансова криза го накара да се раздели със „сините“ в средата на декември и да продължи в Рилски спортист. Със столичани спечели Суперкупата на България и бе избран за MVP на мача.

Роденият във Форт Майърс не срещна проблеми да затвърди своето присъствие и в редиците на самоковци. Той бе сред основните причини за спечелването на историческата титла за Рилецо в НБЛ и класирането на полуфиналите в турнира за Купата на България. Флорвиъс остави на сметката си средни показатели от 10.8 точки и 5.9 борби за 46 мача във всички турнири с екипите на Левски и Рилски. В неговата визитка можем да добавим и една Купа на България, завоювана със „сините“.

Кариерата на 33-годишния баскетболист преминава още през румънския Тимишоара, германския Вюрцбург, грузинския Кактус Тбилиси, гръцкия Коройвос, словашкия Списшки Ритиери, словенския Хелиос Сънс, френския Тарб, испанския Прат Ховентут, португалския Оваренсе, косовския Башкими и източноазиатския Чън Ю. С тима от Призрен спечели сребърен медал в турнира за Купата на Косово.

211-сантиметровият гигант е бивш възпитаник на Джорджия Юнивърсити, където учи и играе от 2011 до 2013 година.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брайтън победи Манчестър Юнайтед с гол в добавеното време
Брайтън победи Манчестър Юнайтед с гол в добавеното време