НОВИНИ

Шампион от Украйна пожела да се бори за България

борба тепих
Снимка: БФБ
bnt avatar logo
от БНТ
15:00, 19.11.2021
Чете се за: 01:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Украинецът Семьон Новиков, европейски шампион от Рим 2020, изрази желание да се бори за България, заявиха от Българската федерация по борба.

Двукратният златен медалист от световни първенства до 23 г. се е решил на този ход, заради олимпийския шампион в своята категория до 87 кг на класическия стил Жан Беленюк.

На повечето турнири, включително и за Игрите в Токио 2020, Беленюк е предпочитан от треньорския щаб. И преди Олимпиадата славният борец и депутат отказал преборвания за определяне на титуляра, защото е спечелил квотата, макар че тя не е поименна. А треньорите взели страната на Беленюк, информират украинските медии.

Всъщност, селекционер на националния тим е Владимир Шацких, личен наставник на Жан Беленюк.

„Тук нищо хубаво не ме чака. Никой не се интересуваше от това как съм живял в последните години преди да взема това решение“, заяви още Новиков пред местните медии.

За да се състезава за България обаче, Новиков трябва да получи разрешение от Украинската федерация, което все още не е дадено. В противен случай Семьон Новиков не трябва да се е състезавал в продължение на 2 години за родината си, за да може да се бори за новата си страна.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Беларус премести мигрантите от границата с Полша
Беларус премести мигрантите от границата с Полша
Локомотив Пловдив с благотворителна кауза за бездомни кучета
Локомотив Пловдив с благотворителна кауза за бездомни кучета