НОВИНИ

Шарл Льоклер: Ще бъдем по-добри през този сезон

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:18, 03.03.2023
Чете се за: 02:02 мин.
Спорт
шарл льоклер бъдем добри сезон
Слушай новината

Пилотът на Ферари Шарл Льоклер обяви в навечерието на старта на новия шампионат във Формула 1, че единствената цел пред тима е да спечели титлата и при пилотите, и при конструкторите.

Пред "Скай Спортс" монегаскът сподели, че преди първия старт за сезона в Бахрейн според него екипът на Ред Бул има леко предимство, но пък самият той е уверен във възможностите на "Скудерията".

"От това, което виждам, Ред Бул имат малко предимство. Но сезонът е дълъг, нашата цел е да спечелим шампионата. Уверен съм. Имаме страхотен екип на Маранело, мисля, че ще направим голяма крачка напред в сравнение с 2021 и 2022", заяви пилотът на Ферари.

Льоклер увери още, че грешките от сезон 2022 при "черните кончета" са вече забравени и през тази година Ферари ще бъдат по-добри.

"Имаше много грешки през 2022, знаем това, но сме честни със себе си и ще бъдем по-добри през този сезон. Целта остава да спечелим. Въпреки че стартираме малко по-назад, съм сигурен, че можем да се върнем", коментира Шарл Льоклер.

Новият сезон във Формула 1 стартира тази неделя (5 март) от 17.00 часа със състезанието за Гран при на Бахрейн на пистата "Сахир".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фотографиите от Освободителната война
Фотографиите от Освободителната война
Промени в движението в центъра на София заради тържествата за 3 март
Промени в движението в центъра на София заради тържествата за 3 март