НОВИНИ

Шави: Меси не искаше напрежението в Барселона

шави меси искаше напрежението барселона
bnt avatar logo
от БНТ
20:32, 08.06.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Треньорът на Барселона Шави Ернандес разкри, че голямата звезда на футбола Лионел Меси не е искал да се завърне в клуба, за да избегне огромното напрежение и очаквания, свързани с подобен трансфер.

Вчера седемкратният носител на "Златната топка" обяви, че ще продължи кариерата си в американския Интер Маями, след като изкара две не особено успешни години в Пари Сен Жермен.

"Последните две години в Париж не бяха добри за него и сега той не иска такова напрежение. Това е негово лично решение, а и обстоятелствата не помогнаха, но това си е решение на Лео и ние трябва да го уважим, той е най-добрият в историята", коментира Шави днес. "Ние често не се поставяме на мястото на другите и не проявяваме емпатия към тях. Да си Лео не е лесно. Той иска да намали напрежението върху себе си, а ако се беше върнал тук, то щеше да бъде 10 от 10", допълни Шави, който разкри, че в последните месеци няколко пъти е разговарял с бившия си съотборник на "Ноу Камп".

"Това бяха две години, в които не бях щастлив, не ми харесваше. И това се отрази на семейния ми живот, пропуснах много от училищния живот на децата ми. В Барселона ходех да ги вземам, но тук го правех много по-малко, споделях по-малко дейности с тях", коментира Меси решението си да заиграе в Мейджър Лийг Сокър.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Може ли България да помогне за украинската контраофанзива?
Може ли България да помогне за украинската контраофанзива?
Режисьори изразиха несъгласие с предложения нов начин за оценяване на филми
Режисьори изразиха несъгласие с предложения нов начин за оценяване на филми