НОВИНИ

Шефилд Юнайтед отново ще играе във Висшата лига

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:23, 27.04.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
шефилд юнайтед отново играе висшата лига
Слушай новината

Отборът на Шефилд Юнайтед стана вторият сигурен нов участник във Висшата лига, след като си гарантира второто място в крайното класиране в Чемпиъншип, което също дава право на промоция в елита на Англия.

Вчера вечерта в отложена среща от 38-ия кръг "остриетата" надиграха с 2:0 у дома Уест Бромич Албиън, с което събраха 85 точки и на практика са недостижими на 2-о място в подреждането за 3-ия Лутън Таун.

Точни за успеха на Шефилд над "дроздовете" бяха Сандер Берге Анел Ахмедходжич след почивката, с което донесоха на своя тим шеста победа в последните седем мача в Чемпиъншип.

По този начин "остриетата" си гарантираха завръщане във Висшата лига след двугодишна пауза, след като изпаднаха от там в края на сезон 2020/21.

Шефилд Юнайтед се присъединява към състава на Бърнли, който още в началото на месеца си осигури отново място в английския елит, а преди броени дни момчетата на Венсан Компани подпечатаха и шампионската си титла в Чемпиъншип при оставащи два кръга до края на сезона.

Третият и последен отбор, който ще заслужи промоция във Висшата лига пък ще бъде определен в плейофите, в които към момента сигурни участници са Лутън Таун и Мидълзбро, а в борбата за останалите две места са въвлечени Ковънтри Сити, Съндърланд, Милуол и Блекбърн, а теоретични шансове за попадане в топ 6 имат всички отбори до 12-о място във временното подреждане.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мартин Минчев бе изгонен при важен успех на Спарта Прага в чешкото първенство
Мартин Минчев бе изгонен при важен успех на Спарта Прага в чешкото първенство
Григор Димитров и Де Минор започват на двойки в Мадрид днес по обяд
Григор Димитров и Де Минор започват на двойки в Мадрид днес по обяд