НОВИНИ

Шестима българи в битка за медалите днес на Европейското по бокс в Будва

шестима българи битка медалите европейското бокс будва
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:25, 20.10.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Шестима българи ще опитат да стигнат до медалите днес на Европейското първенство по бокс за младежи в Будва, Черна гора.

Пръв от националите ни, който ще има възможност да се класира за полуфиналите на шампионата на Стария континент, е Радослав Росенов. В категория до 60 килограма той ще се изправи срещу грузинеца Саба Ткебучава. Мачът им е шести в програмата на ринг "А", която стартира от 15.00 часа. Очаква се той да започне около 16.15 часа.

Веднага след неговия край, на ринг "Б" ще се качи Красимир Джуров. В категория до 63,5 килограма той ще боксира на 1/4-финал с Мацвей Давидо от Беларус. Срещата се очаква да започне около 16.30 часа. Половин час по-късно своето участие трябва да стартира и Георги Стоянов. В категория до 80 килограма той ще се изправи срещу Антон Виноградов от Естония.

Около 17.15 часа, отново на ринг "А" ще боксира и Уилиам Чолов. Звездата ни при 75-килограмовите ще мери сили за място на полуфинал с Антонио Грабич от Хърватия. Последен в следобедната сесия ще се изяви Кирил Борисов. В категория над 92 килограма около 18.15 часа националът ни ще срещне Месич Алия от Босна и Херцеговина.

Шестият ни участник на 1/4-финалната фаза ще се изяви във вечерната сесия, която започва в 19.00 часа. На ринг "Б" Даниел Кирилов ще боксира при 57-килограмовите с Марсел Урсу от Молдова. Срещата е четвърта в програмата и се очаква да стартира около 19.45 часа.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сръбският президент ще награди Джони Деп с орден за заслуги
Сръбският президент ще награди Джони Деп с орден за заслуги
Здравни шефове искат връщане на мерките срещу COVID-19 във Великобритания
Здравни шефове искат връщане на мерките срещу COVID-19 във Великобритания