НОВИНИ

Шофьор размаха пистолет на метри от районното в Пловдив, задържаха го

Преследвал е друга кола и е ударил другия шофьор

bnt avatar logo
от БНТ
07:05, 02.11.2023 (обновена)
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Скандален случай на агресия в Пловдив. Районната прокуратура привлече като обвиняем и задържа мъж за хулиганство на пътя и нанасяне на лека телесна повреда.

Според очевидци шофьорът, който е на 56 години от София, първо е преследвал с джип друга лека кола и после е размахвал оръжие на метри от районното.

Ударил е младия шофьор, който е преследвал. За агресивния мъж няма информация да е криминално проявен. Оръжието е законно.

Той е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и спрямо него са повдигнати две обвинения, като за тези престъпления се предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години и лишаване от право да управлява моторно превозно средство до 3 години.

Поведението на агресивния мъж е създало предпоставки и за по-тежко произшествие, защото е блокирал платното на натоварения булевард в центъра на града.

"Вероятно е имало някакъв жест от пострадалото момче. Оръжието е газов пистолет. Първоначалните данни са, че автомобилът на пострадалия е бил паркиран, събрани са доказателства, разпитани са свидетели. Обясненията на задържания са, че е проявил агресия поради лични причини", заяви на брифинг заместник районният прокурор на Пловдив Атанас Илиев.

Вижте още във видеото.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Изслушване във ВСС: Разследващият главния прокурор Даниела Талева пред пленума
Изслушване във ВСС: Разследващият главния прокурор Даниела Талева пред пленума
Продължава евакуацията от Газа
Продължава евакуацията от Газа