НОВИНИ

Щабът реши: Няма да затварят Благоевград

щабът реши затварят благоевград
bnt avatar logo
от БНТ
18:54, 25.11.2020
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Няма да затварят Благоевград, въпреки големия брой заболели от COVID-19, които препълниха болничните отделения в многопрофилната болница в града. Това реши общинският кризисен щаб, който днес заседава извънредно. Преди седмица новосформирана комисия за борба с COVID-19 към Общинския съвет в Благоевград предложи пълното му затваряне и въвеждането на вечерен час.

Днес това предложение беше отхвърлено с мотив, че против него са почти всички представители на бизнеса, които също днес са присъствали на заседанието на щаба. Това съобщи кметът на Благоевград инж. Румен Томов.

Патрули от общинска охрана и полиция ще контролират спазването на противоепидемичните мерки в Благоевград. Ще се следи за струпване на хора на открити обществени места, както и дали се носят маски в закритите помещения, включително и градския транспорт. На нарушителите ще се съставят актове на място.

Кметът на Благоевград: Затварянето на града ще е пагубно за бизнеса

Коледните къщички на центъра на града, където по традиция се предлагат различни месни деликатеси, ще заработят, когато това бъде позволено на национално ниво.

Наемателите им пък ще платят такса само за времето, в което работят, а не за цели период, за който са наели къщичките уточни още кметът Томов.

Автор: Станислава Христова

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Заев: Страната ми има обща история с България
Заев: Страната ми има обща история с България
Паметник на културата в София горя заради пожар от самонастанил се клошар
Паметник на културата в София горя заради пожар от самонастанил се клошар