НОВИНИ

Ще има ли споразумение за примирие между Хамас и Израел след предложението на Байдън?

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
21:05, 03.06.2024
Чете се за: 01:37 мин.
По света
Слушай новината

Израелски министри призоваха премиера Бенямин Нетаняху да не приема предложението за примирие, публикувано в петък от Джо Байдън.

Министърът по въпросите за националната сигурност Бен-Гвир и на финансите - Смотрич заплашиха, че техните фракции ще напуснат парламента, ако така предложеното споразумение бъде одобрено. Разногласията са се появили още по време на вчерашната среща на военния кабинет, като разделителната линия е най-вече настояването от страна на Хамас Израел да прекрати бойните действия в Газа.

Говорител на Нетаняху уточни, че Байдън е оповестил само част от плана за примирие. Според израелския премиер, огънят може да бъде прекратен, но само докато бъдат върнати заложниците. След това израелските сили ще подновят войната, казва още Нетаняху.

"Работим по варианти за връщане на нашите заложници и ще направим всичко необходимо, за да сложим край на страданието на тях и семействата им. В същото време не сме забравили за основната цел на войната - унищожението на Хамас. И ще настояваме да изпълним и двете. Това е нещо, за което всички във военния кабинет сме единодушни", каза Бенямин Нетаняху, премиер на Израел.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Готов е проектът за нов граничен пункт на Малко Търново
Готов е проектът за нов граничен пункт на Малко Търново
Трансферът на годината е факт: Мбапе облича екипа на Реал (ВИДЕО)
Трансферът на годината е факт: Мбапе облича екипа на Реал (ВИДЕО)