НОВИНИ

Ще може ли да се возим с велосипеди и тротинетки в градския транспорт

Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
09:30, 10.02.2021
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Велосипеди в градския транспорт - за това ще гласува Столичният общински съвет утре. Целта е те да се превозват безплатното в метрото и крайградските автобусни линии.

В момента велосипедистите са ограничени в ползването на градския транспорт - освен в метрото след 9.00 ч. и в празнични дни, когато могат да го ползват целодневно.

Предложението за промяната е на Владислав Панев - общински съветник от ПГ "Демократична България - Обединение" и член на Комисията по транспорт и пътна безопасност.

Основната цел е да стимулираме взаимодействието между различните видове транспорт, разбира се, без да се пречи на пътниците, обясни пред БНТ Панев.

Безспорно, правим още една крачка за придвижване с велосипеди в градската среда. Най-важно е да намерим баланса между пътниците и ползвателите на велосипеди, обясни Зафир Зарков - общински съветник от ГЕРБ/СДС и зам.-председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност.

Абсурд в пандемия - как се пътува в автобус 67

Това е една добра първа стъпка да се върнат велосипедите в градския транспорт, особено за събота и неделя. Ако тези мерки се променят, види се какъв е напливът и се направи нещо още по-добро, ще бъде супер, обясни от своя страна Иво Делин - председател на "Велоеволюция".

Какви са промените и безплатно ли ще може да се водим с велосипеди и тротинетки в градския транспорт - вижте във видеото

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НС прекрати правомощията на Валентин Николов като депутат
НС прекрати правомощията на Валентин Николов като депутат
1200 учители от Благоевград искат да се ваксинират
1200 учители от Благоевград искат да се ваксинират