НОВИНИ

Ще се нормализира ли трафикът при детелината на столичния бул. "България"?

АПИ предостави на СО временна организация на движението за надлеза

Ще се нормализира ли трафикът при детелината на столичния бул. "България"?
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
10:33, 08.10.2024
Чете се за: 01:37 мин.
У нас
Слушай новината

Агенция "Пътна инфраструктура" предостави за процедиране в Столична община временна организация и безопасност на движението (ВОБД), съобщиха от пресцентъра на АПИ. Действията на АПИ са заради създалото се обществено недоволство, породено от сегашната временна организация на движението, която води до отежняване на трафика със задръствания при детелината на бул. "България".

Новата временна организация на движението ще нормализира трафика, облекчи задръстванията и осигури безопасността на гражданите и гостите на столицата, както и на всички преминаващи при детелината на бул. „България“ и Софийския околовръстен път в посока от бул. "Братя Бъкстон" към кв. "Бояна". Проектът е съгласуван със Столична дирекция на вътрешните работи и предстои да бъде приложен, след укрепване на съоръжението.

АПИ отговорно и в съответствие със законодателството изпълнява задълженията си за поддържане на републиканската пътна инфраструктура и съоръженията по нея. Агенцията винаги се е ръководила от принципите на уважение и партньорство в работата си с отделните институции и в интерес на гражданите и в тази връзка отново изразяваме готовността си за оказване на необходимото съдействие на Столична община в съответствие със законово определените ѝ правомощия.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НА ЖИВО: Григор Димитров - Алексей Попирин 4:3
НА ЖИВО: Григор Димитров - Алексей Попирин 4:3