Ще спират движението към Кръстова гора заради взривни работи

от БНТ
11:21, 24.02.2021
Чете се за: 02:20 мин.
У нас
спират движението кръстова гора заради взривни работи
Снимка: Архив/БГНЕС
Слушай новината

От днес заради взривни работи временно ще се спира движението към Кръстова гора по пътя Югово-Лъки, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". Трафикът ще се спира между 10.00 и 13.30 ч. и от 14.30 до 17.00 ч. в дните от понеделник до събота, за да се осигури преминаването на живеещите в близките населени места, пътуващи за Смолян, Асеновград и Пловдив, както и на поклонниците, посещаващи Кръстова гора.

Взривните работи, които се предвижда да продължат до 15 март, се налагат заради ремонта на 31 км от третокласния път Югово - Лъки - Здравец на територията на област Пловдив, който започна през миналата година. Досега се работеше в участъка от Лъки до границата с област Смолян.

Почистени са скални откоси за уширяване на пътя в тесните участъци, изградени са нови водостоци за подобряване на отводняването, санирани са мостове, информират от Пътната агенция. В гр. Лъки е положен основен и износващ пласт асфалтобетон, от Лъки до границата с област Смолян са положени основният асфалтов пласт и нови бордюри, мостовите съоръжения са подготвени за саниране. Ремонтират се подпорни стени, изграждат се нови тротоарни конзоли на съоръженията.

В 11,3 км участък Югово - Лъки досега се изпълняваха подготвителни дейности. Чрез пробивно-взривните работи ще се разчистят скални откоси, за да се осигури необходимият габарит на пътя.

Взривове на пътя към Кръстова гора, ремонтират 11-километров участък

Третокласният път е единствената пътна връзка на община Лъки с областния център Пловдив и е най-пряка връзка на областта с община Баните в област Смолян. По пътя ежедневно преминава тежкотоварен трафик от предприятията за добив и преработка на оловно-цинкова руда в района.

Пътят е построен през 50-те години на миналия век. Преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Симоне Индзаги: Подарихме три гола на Байерн (Мюнхен)
Симоне Индзаги: Подарихме три гола на Байерн (Мюнхен)
Шедьовър на Жиру донесе на Челси крехък аванс срещу Атлетико (Мадрид)
Шедьовър на Жиру донесе на Челси крехък аванс срещу Атлетико (Мадрид)