НОВИНИ

Щутгарт нанесе трета поредна загуба на Аугсбург

Борил Гочев
от Борил Гочев
12:59, 08.05.2021
Чете се за: 00:36 мин.
Футбол
щутгарт нанесе трета поредна загуба аугсбург

Щутгарт спечели с 2:1 срещу Аугсбург у дома в откриващия мач от програмата на 32-ия кръг в Бундеслигата и по този начин изпревари Фрайбург в борбата за 9-то място в класирането, докато Аугсбург са 13-ти само на три точки от зоната на изпадащите.

Гостите играха силно, но въпреки това си тръгнаха с празни ръце от "Мерцедес-Бенц Арена", допускайки трета поредна загуба.

Щутгарт влезе по-добре в срещата и взе преднина в резултата след 11 минути игра, когато хитро отиграване на Саша Каладжич намери Филип Фьорстер и той не сбърка за 1:0

Последваха силни минути за Аугсбург, като само блестящите намеси на вратаря на домакините Фабиан Бредлов запази техния аванс до почивката.

Все пак и той бе принуден да капитулира в 59-та минута, когато Флориан Нидерлехнер завърши перфектна контраатака, изравнявайки резултата.

Гостите се опитаха да стигнат и до трите точки, но това им изигра лоша шега в 74-та минута, когато двама защитници изгледаха как Каладжич необезпокояван засече центрирането на Дарко Чурлинов за крайното 2:1.

В самия край на срещата Даниел Калиджури можеше да донесе ценната точка на Аугсбург, но пропусна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
До края на деня вятърът почти навсякъде ще утихне
До края на деня вятърът почти навсякъде ще утихне
Започна участието на Бойко Борисов във втория ден от срещата на върха в Порто
Започна участието на Бойко Борисов във втория ден от срещата на върха в Порто