НОВИНИ

Шумен се пребори за третото място на Черноморските игри

Шуменци с убедителна победа над Ямбол във Варна

bnt avatar logo
от Веселин Михайлов
18:20, 27.09.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
шумен пребори третото черноморските игри
Снимка: bgbasket.com
Слушай новината

Шумен се пребори за третото място на Черноморските игри във Варна. Баскетболистите на Янко Янков отказаха Ямбол с 97:75 в мача за третата позиция, който се изигра в зала „Христо Борисов“.

Така шуменци се върнаха правия път преди старта на новия сезон и нанесоха трета поредна загуба на играчите, водени от Александър Алексиев. „Жълто-зелените“ имат на сметката си три успеха и две поражения, отборът от Града край река Тунджа все още не знае какво е победа в проверките и има три загуби.

За шуменския тим предстои още една контрола, която ще бъде на 30 септември (понеделник) срещу Балкан в Ботевград. От своя страна ямболии ще открият новия сезон в родния елит на 3 октомври срещу Берое в Стара Загора.

Шуменският тим даде влезе в ролята на лидер още в началото и след 10 минути игра стигна до крехка преднина от 2 точки. „Жълто-зелените“ продължиха в същия дух и през цялата втора част, за да си спечелят нова двуцифрена разлика и да оформят 52:38 в своя полза на голямата почивка.

При подновяването на играта шуменци задържаха аванса си, който в края на предпоследния период бе 8 точки. „Жълто-сините“ не се отказаха и направиха мача още по-интересен във финалната десетка, но техните съперници си върнаха контрола и сложиха точка на спора.

Джакори Ийли даде тон на победителите с 30 точки, 6 борби и 5 асистенции. Владислав Станев има 16 и 8 овладени под двата коша топки, Баръш Мустафа и Бено Зечич реализираха по 14, като вторият регистрира и трипъл дабъл след 11 овладени под двата ринга топки и 13 завършващи подавания. Рей Идоу има 13 точки и 9 борби.

Дамян Минков отвърна за ямболии с 27 точки и 6 борби. Даниел Саки приключи със 17, 7 овладени под двата ринга топки и 6 асистенции. Бендамин Стивънс остана с 13 точки и 13 овладени под двата коша топки.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нетаняху пред ООН: Израел е във война, но ние побеждаваме
Нетаняху пред ООН: Израел е във война, но ние побеждаваме
Българските състезатели се класираха за финалите след първия ден на световното по спортна аеробика в Италия
Българските състезатели се класираха за финалите след първия ден на световното по спортна аеробика в Италия