НОВИНИ

Сидни Кросби закръгли 1000 мача в НХЛ

bnt avatar logo
от Димитър Русев , Източник: БНР
10:30, 21.02.2021
Чете се за: 01:20 мин.
Зимни
сидни кросби закръгли 1000 мача нхл

Звездата на Питсбърг - Сидни Кросби се отчете с две асистенции в юбилейния си мач номер 1000 в Националната хокейна лига (НХЛ) на сАЩ и Канада при победата над Ню Йорк Айлендърс с 3:2. Кросби е 25-ият активен хокеист с 1000 мача в Националната хокейна лига и първият в историята на Питсбърг с подобно постижение. Крис Летанг вкара два гола и също доприсе за четвъртата победа на "пингвините" в последните пет мача. Майк Матисън също се разписа, а вратарят Тристан Джари се отличи с 33 спасявания.

Другият отбор от Ню Йорк - Рейнджърс, спечели убедително с 4:1 срещу Вашингтон. Артьом Панарин се отличи с две асистенции за втората поредна победа на Рейнджърс в лигата. Райън Стром завърши с гол и асистенция и написа история като първият хокеист с по 100 точки и за двата отбора от Ню Йорк.

Едмънтън разгроми Калгари със 7:1 в друга среща от тази нощ. Контър Маккдейвид се отличи с хеттрик и две асистенции за успеха на Ойлърс.

В канадското дерби Торонто победи Монреал с 5:3. Остън Матюс реализира два гола за "кленовите листа" и е лидер при реализаторите в НХЛ с 18 попадения. Матюс добави и две асистенции към актива си.

Каролина излезе начело в Централната дивизия след победа над Тампа Бей с 4:0. Алекс Неделкович спаси 24 удара за първия си мач без допуснат гол в НХЛ. Каролина има пет победи в последните шест мача и тимът събра 25 точки, с които измести досегашния лидер в дивизията Флорида.

Бъфало прекъсна серия от четири поредни загуби след успех над Ню Джърси с 3:2. Сам Райнхарт вкара два гола, а едно попадение за успеха добави Колин Милър. Кайл Палмиери и Пи Кей Събан се разписаха за Девилс.

Лос Анджелис записа четвърта поредна победа след 4:2 над Аризона. Алекс Лафало се отличи с два гола, а вратарят Кал Питърсън спаси 22 удара за "кралете".

Детройт се реваншира за тежката загуба от Флорида със 2:7 в петък, като във втория мач срещу този съперник успя да се наложи с 2:1. Матиас Броме донесе успеха на Ред Уингс с първия си гол в НХЛ, който вкара в края на втората третина. Другото попадение за Детройт отбеляза Патрик Немет, негово първо за сезона. Силни изяви имаше вратарят на Детройт Джонатан Берние, който спаси 38 удара. Алекс Венберг отбеляза попадението за Флорида.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Маями повали ЛА Лейкърс с две точки
Маями повали ЛА Лейкърс с две точки
Румен Петков: АБВ иска нормален живот в работеща държава
Румен Петков: АБВ иска нормален живот в работеща държава