НОВИНИ

Сигнал за бомба затвори за около час Летище София

Йоана Миланова
от Йоана Миланова
10:19, 28.07.2022 (обновена)
Чете се за: 01:45 мин.
У нас
Слушай новината

Сигнал за бомба затвори за около час двата терминала на Летище София. Пътници и служители бяха изведени и от двете сгради. Сигналът се оказа фалшив и взривно устройство не беше открито.

Сигналът бил получен малко след 9.00 тази сутрин, съобщиха за БНТ от пресцентъра на МВР. В него обаче не било конкретизирано за кой от двата терминала става въпрос.

Заради това са евакуирани и служители, и пътници и от двете сгради. Около 45 минути е продължила проверката на летището, като е използвано специално оборудване и обучени кучета. Не е открито взривно устройство.

В момента обстановката на летището е спокойна.

"Два полета са засегнати, които ще закъснеят с около 30 минути. Но общо взето операциите на летището изобщо не са засегнати", каза Росен Бъчваров - комуникационен директор на Летище София.

"Такива фалшиви сигнали - това не е просто игра, то е и престъпление. Доколкото знам има всички данни този инцидент да бъде разследван като потенциално престъпление. Така че обръщам внимание, че това не е шега, не е игра. Освен че има потенциал да разстрои операциите на летището и да създаде известни затруднения за пътниците - това е престъпно поведение", допълни още Бъчваров.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Документалният филм „Отвъд спорта“ по БНТ 1
Документалният филм „Отвъд спорта“ по БНТ 1
Българските борци ще стартират на турнир в Румъния през уикенда
Българските борци ще стартират на турнир в Румъния през уикенда